Професионалната футболни лига, под чиято шапка се провежда турнирът за Купата на България, отново направи крачка назад относно мачовете на Левски и ЦСКА.

Точните дата и час за срещите на двата гранда за осминафиналите вече бяха публикувани на сайта на централата, но в последствие се оказа, че „датите на двубоите Левски - Берое и Малеш - ЦСКА ще се определят допълнително поради ангажираността в началото на декември на столичните отбори в груповата фаза на Лига Европа”.

Първоначално бе обявено, че „червени” и „сини” ще играят мачовете си за Купата на 8 декември от 13.00 часа. В късния следобед обаче бе направена поправка на сайта на ПФЛ, според която все още не се знае за кога ще бъдат насрочени срещите.

Междувременно стана ясно, че ръководството на Берое е изпратило официална молба до ПФЛ за пренасрочване на мача с Левски ия за 5 декември (неделя). Старозагорският клуб настоява двубоят да се играе, както е по програма на 4 декември (събота) или да бъде определен за датата - 5 декември (неделя).

Преди обед в представителството на "Фрд Мото-Пфое" в София, жк Младост, бе теглен жребий за 1/8-финалите на турнира за Купата на България. След кратка процедура жребият определи за противници в тази фаза на турнира двойките, както следва:

Етър – Славия

Левски – Берое

Пирин (Блгр) – Калиакра

Малеш (Микрево) – ЦСКА

Локомотив (Пд) – Миньор (Пк)

Добруджа – Черноморец (Бс)

Черноморец (Поморие) – Литекс

Ком- Миньор (Берковица) – Черно море