Познах съперника ни на полуфинала в турнира за Купата на България, както и, че в първия мач ще гостуваме. Сега чакам почерпка от колегите си и футболистите. Така коментира помощник треньорът на Локомотив Пловдив Петър Пашев жребия за полуфиналите на турнира за Купата на България, противопоставил на водения от него тим състава на Черно море.

"Всеки един от четирите полуфиналисти щом е стигнал до този етап на турнира е достоен да спечели Купата на България. Подхождаме с необходимия респект към отбора на Черно море, но ще играем в мачовете срещу тях с амбицията да ге елиминираме и да се класираме за финала", каза Петър Пашев.

Той добави, че в момента мислите на треньорското ръководство на Локомотив са насочени към запазването на мястото на тима в А група. За предстоящото гостуване на Славия в мача от втората шестица на първенството "черно-белите" няма да разчитат на контузения Йоан Ласиман и на наказания Бирсент Карагерен.

"Останалите ни футболисти се готвят на пълни обороти за мача ни със Славия. Момчетата си извлякоха поуки от неприятната ни загуба с 0:1 от Литекс в последната минута и вече мислим за следващите ни мачове. В отбора обстановката е спокойна и футболистите се настройват за нови победи."

"Инкасирахме неприятна загуба в Ловеч в последните минути. Хубавото е, че нашите футболисти приеха това съвсем нормално. Има го това във футбола, случва се навсякъде по света."

"Момчетата вече са настроени за мачовете във втората шестица. Точно тези двубои са приоритет за нас, за да изпълним основната си цел – оставане в групата", добави още Петър Пашев на пресконференцията си.