Старши треньорът на Черно море Никола Спасов бе в приповдигнато настроение след победата на неговия тим с 3:1 срещу Калиакра в 1/2-финален мач от турнира за Купата на България.

Специалистът определи успеха като абсолютно заслужен и прогнозира, че Черно море ще спечели и във финала.

„Мисля, че се случи това, което трябваше. Абсолютно заслужено сме на финал. Не стана красив мач, но имаше много заряд и напрежение, което се отрази и на нашия отбор. Показахме, че сме по-опитни”.

„Калиакра се държа много достойно и ни затрудни максимално. Имаше колебания след изравняването, но след това нещата си дойдоха на място”, заяви Спасов.

Наставникът на варненци коментира и смяната на вратарския пост, която бе извършена непосредствено след гола на Калиакра: „Карамфил (Илчев) получи световъртеж и се наложи принудителна смяна”.

Спасов отговори и на претенциите на Калиакра за нередно отменения гол при резултат 1:1:

„Няват право да се сърдят. Отборът, който заслужаваше да победи, беше нашия. Имат голямо желание и доста мотивация в този отбор. Мисля, че съдията не повлия в този мач”.

„Не мога да коментирам тази ситуация, получават се грешки, но каквото и да беше развитието щяхме да обърнем нещата в наша полза”, заяви гордо Никола Спасов.

„Разликата можеше да бъде и по-голяма. Изпълнихме си целта да отидем на финала и съм сигурен, че ще вземем и него”.

Специалистът допълни, че за него няма значение кой ще бъде съперник на финала и къде ще се играе срещата.