Реферът Ангел Бекяров се превърна в главно действащо лице в полуфиналния двубой за Купата на България между отборите на Калиакра Каварна и варненския Черно море.

Гологлавият арбитър скандално отмени попадение за Калиакра в 59-ата минута, когато Джоров игра нескопосано в собственото си наказателно поле и необезпокояван от никой набута топката в мрежата на вратаря си Илчев при резултат 1:1.

Незнайно защо Бекяров и страничният му асистент Николай Ангелов решиха, че при центрирането на футболиста на домакините топката е напуснала очертанията на терена и е излязла в аут. При повторенията обаче се видя, че коженото кълбо изобщо не пресича аутлинията.

Още в следващата ситуация Бекяров остави тима на домакините с човек по-малко след втори жълт картон за Юлиян Петков, който преждевременно трябваше да поеме към съблекалните.

В крайна сметка Черно море стигна до крайния успех с 3:1 и очаква своя съперник на финала.

Двубоят, който се игра пред над 4000 зрители, започна кошмарно за домакините, които в 6-ата минута вече изоставаха в резултата.

Футболистите на Черно море получиха правото да изпълнят свободен удар на около 30 метра пред вратата на Добрев. Зад топката застана Александър Александров - Алекс, който центрира в наказателното поле, а бранителят на домакините Детелин Димитров засече с глава топката в собствената си врата.

Само шейсет секунди по-късно футболистите на Вили Вуцов имаха отличен шанс да се върнат в мача, но ударът на Караджов от два метра срещна тялото на Джоров и излезе в корнер.

До края на първата част Черно море имаше добри възможности да удвои преднината си, но пропуски направиха Даниел Георгиев и Алекс. В крайна сметка първото полувреме приключи с гол преднина за гостите от Варна.

Вторите 45 минути започнаха далеч по интересно. Три минути след подновяването на играта домакините стигнаха до изравнително попадение след грешка на вратаря на Черно море Карамфил Илчев.

След центриране от корнер. Детелин Димитров успя да играе с глава в наказателното поле, а Илчев не можа да улови топката, която попадна на главата на Иво Кискинов,а той без проблемия добута в мрежата за 1:1.

Наставникът на гостите Никола Спасов реагира мигновено и извади от игра провинилият се страж Илчев. На негово място се появи Красимир Колев, който още в следващата атака трябваше да се намесва, за да предотврати нов гол във вратата на Черно море.

В 59-ата минута дойде най-спорното положение в мача, когато съдийската бригада реши да отмени напълно редовен гол за домакините. Само минута по-късно Петков бе отстранен от терена за втори жълт картон.

Това определено повлия върху представянето на домакините, които в 65-ата минута инкасираха втори гол в мрежата си. Влезлият като смяна Да Силва засече с глава центриране отдясно и направи резултата 2:1 в полза на гостите. При попадението останаха сериозни съмнения за засада.

Всичко в мача бе решено е 69-ата минута, когато най-активният в редиците на „моряците” Даниел Георгиев овенча добрата си игра с гол. Халфът бе точен на празна врата след пас по земя отдясно.

Така Черно море се класира за финала на турнира за Купата на България, където ще срещне победителя от двойката Литекс – Ботев.