Старши треньорът на Литекс Живко Желев призна, че тимът му е бил крайно респектиран от настоящия носител на Купата на България – Ботев Пловдив и затова е допуснал загуба от 0:5 в мача от 1/8 финалите на турнира.

Ботев ще посрещне Коледа с полуфинал под елхата

“Видя се, че разликата е голяма. Още повече, че ние ги улеснихме, тъй като бяхме адски респектирани. Трите гола абсолютно наши грешки. Второто полувреме стояхме по-добре на терена, но след дузпата с червения картон, бе въпрос на време да ни вкарат и пети гол”, каза Желев.

“Срещата искахме да я проведем, както играхме първите 15 минути на второто полувреме. Не се получи през първата част, но най-големият проблем бе, че бяхме изплашени на моменти”, допълни той.

Киров: Има оферта за Виана

“Ние изпитваме големи проблеми при гостуванията. Мачовете у дома играем много по-добре. Навън и особено трудно тази година, не сме уверени. На моменти ни бяга късмета, изключваме се и допускаме детински грешки, които по никакъв начин не можем да оправдаем”, заяви наставникът на “оранжевите”.

“Надявам се, че с времето момчетата ще придобият самоувереност, иначе няма как да се играе голям футбол. При положение, че успяхме да отстраним два отбора за Купата, не виждам къде е причината. Навън ни бяга агресията”, категоричен е той.

“Първата половина на изминаващата година бе много добра. Остранихме доста добри съперници за Купата. Имаше мачове, които ги загубихме в последната секунда и автоголове си вкарвахме. Търпеливи сме и се надяваме в най-скоро време да започнат да разгръщат потенциал, който имат. Амбициите са ни много големи и не мога да се задоволя с този продукт, който показваме. С много работа и себераздаване мисля, че ще изглеждаме много по-добре през следващата година”, каза още Желев.

Желев коментира и състоянието на Тонислав Йорданов, който напусна терена с контузия в 25-ата минута.

“На 100% не, но се опасяваме, че има счупена костица на ходилото”, разкри той.