Старши треньорът на Славия Станимир Загорчич коментира победата с 3:1 над Етър в мача от четвъртфиналната фаза на турнира за Купата на България. Наставникът на „белите” сподели мнение, че двете дузпи, които бяха отсъдени в полза на Славия, са бил напълно коректни.

Две дузпи, 11 картона и горчивина докараха Славия до четвъртфинал

„Двубоят беше много труден. Имаше напрежение в отбора още от самото начало. По принцип е много трудно, когато получиш гол в първата минута. Въпреки това успяхме да се върнем в мача, а в някои моменти го контролихме. Като цяло не съм доволен от играта на футболистите. Знаем да играем много по-добре, но изпълнихме целта си”, каза Загорчич.

Димитров: Гарантирам на 200%, че имаше дузпа

Генчев: Това е срам за българския футбол и българското съдийство

„Този мач дойдохме тук да го спечелим .Това допринесе да успеем да си постигнем целта. Не смятам  да коментирам отсъжданията на съдията. Видях на запис, че имаше игра с ръка при първата дузпа, а също така и нарушение срещу Ивайло”, допълни той.

„Решението Ивайло Димитров да остане на пейката беше лично мое. Има нещав във футбола като спад на формата, тактически замисъл на треньора. Момчетата, които са на пейката са наясно с това нещо. Димитров влезе в игра, вкара си два гола. Точно така трябва да бъде”, допълни той.

„Нямам предпочитания. Ще играем срещу отбора, който ни отреди жребия”, заяви Загорчич.

„Доволен съм от изминалата годината. Имаше много колебания. Трябва да си направим още една подготовка и тогава ще функционираме много по-добре. На моменти в игра се получават хубави неща, а на момента прави груби грешки . Това може да се дължи на неопитност, но искам от футболистите да са постоянно концентриран.  Във футбола няма лесни неща. Трябва да сме концентрирани постоянно, върху всяка една ситуация”, коментира наставникът на „белите”.

Загорчич разкри, че Михаил Венков и Матеус Биси със сигурност ще напуснат Славия през зимния трансферен прозорец.

„Футболистите, които ще дойдат при нас, ще станат ясни до няколко дни. Михаил Венков и Матеус Биси напускат със сигурност”, обяви Загорчич.