Старши треньорът на Етър Велико Търново Станислав Генчев заяви след поражението от Славия, че е имало тенденциозност в отсъжданията на съдията Петър Костадинов.

„Двубоят изглеждаше напълно равностойно и не трябваше да се реши по такъв начин. Първата дузпа съм на 1000% сигурен, че я нямаше. Съдията помогна на Славия. Имаше тенденциозност в отсъжданията му. Нито Етър, нито Велико Търново, нито България не заслужаваха такова съдийство“, коментира Генчев.

„Това е срам за българския футбол и българското съдийство. Съдията свири тенденциозно през цялата среща. Той побърза да върне Славия в мача, след като успяхме да поведем рано. Етър не заслужава такова съдийство, нито футболът в България. Благодаря на момчетата. Имахме кадрови проблеми. Пламен Гълъбов беше на системи вчера, Яни Пехливанов също е с контузия, но стисна зъби. Ако не беше безскрупулната намеса на съдията, мачът щеше да се развие по друг начин“, добави наставникът на Етър.

„Надигравахме се, чакахме своя момент, те - също, но най-точно съдията изчака своя момент. Почти не допуснахме грешки. Не дадохме никакви положения за Славия.“

„Можем да кажем, че календарната година е успешна за Етър. Спечелихме промоция за Първа лига, което беше основната ни цел. В елита направихме серия от доста добри мачове, но в някои срещи съдиите ни отрязаха крилата. Това наля допълнително напрежение. Все пак като цяло мисля, че се представихме добре.“

„Ще разговаряме с ръководството. Ще видим каква ще бъде политиката на клуба през пролетта. По принцип ще сме напълно наясно със селекцията. Надявам се за началото на зимната подготовка всички желани футболисти за бъдат на линия“, каза още Станислав Генчев.