ЦСКА победи Ботев Враца с 3:1 в 1/8-финална среща от турнира за Купата на България. За победителите точни бяха Каранга, Десподов и Кубемба, за гостите точен беше Атанас Димитров. Врачани играха с човек по-малко след червен картон на Григоров в 65-ата минута на срещата.

Още в 8-ата минута на двубоя Ботев Враца откри резултата с попадение на Атанас Димитров, който засече центиране от корнер. Гостите от Враца започнаха отлично двубоя и в първите минути сътвориха няколко опасни положения пред вратата на Китанов. В 20-ата минута Кабов с далечен удар нацели гредата, кълбото се върна в Стоев, който го прати в мрежата, но гол нямаше, защото последния беше в положение на засада.

През първата част играта на ЦСКА не вървеше и закономерно гостите от Враца се оттеглиха на почивка при аванс от един гол. На почивката Стамен Белчев направи две смени и вкара в игра Каранга и Меркадо на местата на Кулма и Милчо Ангелов.

В 65-ата минута на срещата гостите останаха с човек по-малко след червен картон на Григоров, който извърши нарушение срещу Каранга.

Три минути по-късно Каранга изравни резултата след като негов удар с глава се отклони в бранител и влетя в мрежата. Ботев постепенно загуби физическите си сили и допусна нови два гола до края на срещата. В 81-ата минута на срещата Кирил Десподов се разписа за 2:1, след като Каранга опита да отбележи, кълбото попадна в Десподов и той отблизо се разписа. Три минути по-късно и Кубемба беше точен за 3:1.

До края на двубоя ЦСКА пропусна да направи резултата и доста по-впечатляващ, но в крайна сметка спечели с 3:1 и продължава напред към 1/4-финалите на турнира.

Ето и съставите на двата отбора:

ЦСКА: Китанов, Атанасов, Недялков, Чорбаджийски, Пинто, Кулма, Лое, Десподов, Кубемба, Барт, Ангелов

Ботев Враца: Митов, Кабов, Димитров, Гаджев, Стоев, Михайлов, Харизанов, Карапетров, Григоров, Петров, Георгиев

главен съдия: Петър Костадинов