Старши треньорът на третодивизионния Балкан Ботевград Николай Христозов употреби предимно суперлативи за своите момчета, които загубиха с 0:3 от Локомотив Пловдив в 1/16-финалите за Купата на България. Христозов отчете, че се е случило резонното предвид огромната разлика в класите, но сблъсъкът срещу актуалния носител на трофея е бил безценен опит за неговите футболисти.

„Двубоят премина така, както ние първоначално очаквахме. Отборът на Локомотив Пд е един от водещите отбори в България, с резултатно нападение. Разчитат на нападатели, на разнообразен футбол. Успяхме според възможностите си да им се противопоставим. Имаме двама-трима бързи състезатели, които излязоха на ситуации. През второто полувреме и силите ни напуснаха. Ние сме тим от Трета лига, има разликата в подготовката. Мисля, че като цяло се получи хубав празник за хората, които дойдоха на трибуните”, каза Христозов.

„Не само физическата подготовка – разликата е огромна в скоростта на движение, в позиционирането. Имаме млади момчета, които мога да поздравя за концентрацията и представянето. Ние се концентрираме върху мачовете си в Трета лига, сега в неделя имаме отговорен двубой.”

„Ние в подготовката играхме с два израелски отбора, които са в елита на Израел. Още тогава с президента Иван Редовски решихме да играем контроли срещу по-класни отбори, за да виждат младите какво е нивото. Това и казах в съблекалнята – нека всеки види съперника на какво ниво играе и да прецени собствените си възможности, за да може да се подобни и един ден от юношите на клуба да има футболисти, които играят на по-добро ниво.”

„Лично за мен като старши треньор съм доволен от това, което ни предоставят ръководството според финансовите възможности. Благодаря на нашия президент Иван Редовски, който намира средства, рови, търси, намира финанси, за да се обезпечи клуба. Искам да се обърне внимание на мъжкия, на юношеския футбол, базата да се подобри. Чест прави на момчетата, които идват да работят след тренировки. Дано Балкан се подобри, защото Ботевград заслужава това нещо.”

„Искам отборът на Ботевград да има стил. Когато един футболен човек ни погледне, да каже те играят по този и този начин. Ще работим, ще се трудим. Целта вече си зависи от нас, от работата и желанието ни да се класираме възможно най-високо”, завърши Христозов.