Наставникът на Царско село Никола Спасов заяви, че при още малко късмет отборът му е можел да елиминира Ботев на осминафиналите за Купата. Срещата завърши при 3:3 в редовното време, а в продълженията пловдивчани стигнаха до победно попадение за 4:3.

„Липсваше ни малко късмет, имахме достатъчно през редовното време, но още малко в продълженията. Те си бяха готови, но мога да кажа, че заслужено си взеха мача. В редовното време вратарят ни бе уникален, момчетата се раздадоха максимално, постарахме се, постарах се и аз да изненадам. Ако имахме още малко късмет, можеше да минем, но в крайна сметка по-опитният отбор, отборът с по-класни играчи успя да ни надиграе в отделни ситуации, така че напълно заслужено Ботев продължава, те също имат повече шансове от нас в следващите кръгове. Само мога да съм доволен, че така играхме днес. Момчетата бяха прекрасни“, започна Спасов.

„Дано да продължим по същия начин. И дано днешният мач да не се отрази на двубоя ни в събота срещу Локо Сф. Доволен съм от мача и нямам забележки“, добави Спасов.

„Познавам моите играчи и им казах, че Ботев не е невъзможен за преминаване. В тези мачове особено по-добрите на теория отбори, обикновено има подценяване в тези мачове. Ние влязохме без големи претенции, мотивацията ни бе по-голяма. Има и качества – ние имаме футболисти с нелоши качества. Можеше накрая да направим малко повече“.

„Ние демонстрираме, че искаме да сме първи във Втора лига. Ние не го крием, така че съвсем нормалните неща стават с нашия отбор. Дано не ни се отрази в съботния мач“.

За финал Спасов бе запитан за наказанието на Светослав Диков, като заяви: „Много нелепо, много наивна постъпка на Светослав Диков, но какво да се прави. Няма незаменими. Имаме достатъчно футболисти за събота и ще играят на нивото на Диков, сигурен съм в това“.