Извънредни мерки за сигурност преди вечното дерби „Левски”-ЦСКА. Срещата тази вечер е реванш за Купата на България. Заради инцидента с бомбичка на последния мач, при който двама жандармеристи пострадаха, мерките за сигурност ще са още по-засилени.

Националният стадион „Васил Левски” вече е оборудван с нови камери с висока резолюция. Още на входа всички футболни фенове ще бъдат щателно проверявани. Няма да се допускат зрители във видимо нетрезво състояние, както и лица, носещи забранени предмети.

Във връзка с инцидент, при който пострадаха двама служители на реда, Синдикална федерация на служителите в МВР стартира кампания под надслов "Не на насилието на стадионите". Стартът на кампанията ще бъде даден именно на днешния двубой. Полицаите, които ще охраняват стадиона, ще носят върху униформите си специално изготвени за кампанията стикери.

Във връзка със срещата се въвежда временна организация на движението в София. Забраняват се престоят и паркирането на пътни превозни средства както следва:

- до приключване на футболната среща на 25 април по алеите около Национален стадион „Васил Левски“ при сектори Б, В и Г;

- до 20.30 часа на моста пред Национален стадион „Васил Левски“ и на ул. „Ген. Гурко“ между бул. „Васил Левски“ и бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“.

От 17.00 часа до приключване на футболната среща само при необходимост и по преценка на ръководството на СДВР ще се забранява влизането на пътни превозни средства в двете посоки с изключение на автобусите от масовия градски транспорт по:

- ул. „Ген. Гурко“ между бул. „Васил Левски“ и бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“;

- бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ между пл. „Орлов мост „ и бул. „Черни връх“;

- бул. „Драган Цанков“ между бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ и бул. „Пейо К.Яворов“.