Почетният президент на ЦСКА Димитър Пенев остана доволен от жребия за полуфиналите в Купата на България, който отреди сблъсък с Левски за неговия тим. Той първоначално е искал "червените" да срещнат Славия, но е променил мнението си заради феновете. 

"Исках Славия, но промених си мнението кой съперник да ни се падне заради Асен Букарев, той е мое момче, започна кариерата си в ЦСКА. Повечето от процента на нашите фенове, че искат Левски, ето излезе този съперник." 

"Не трябва да мислим за лошо, това обогатява нашия футбол. Тези отбори винаги са давали настроение на феновете. Желая успех на нашия отбор, вярвам, че можем да ги победим на този етап", заяви Пената и продължи коментара в типичния си стил. 

"Това е едно богатство този мач, феновете ще преценяват доброто, лошото и средното. Треньорите ще преценят за в бъдеще кой ще остане и кой няма да остане занапред", сподели още легендарният бивш треньор.

След като "сини" и "червени" ще се срещнат и два пъти за Купата, общият брой на сблъсъците между тях ще е пет тази пролет. Но според Димитър Пенев няма риск това съперничество да омръзне на феновете, въпреки огромната бройка срещи. 

"Другата страна е, че може да омръзнат. Нека видим реакцията на феновете. Всеки един гледа първенства, не ни е омръзнало да гледаме дербита. Ако на вас ви е омръзнало, не ги предавайте тези мачове", завърши Пената.