Вчера стана ясно, че защитникът на Левски Ребин Сулака е получил контузия след двубоя срещу Ботев Пловдив (2:2). В четвъртък Gong.bg съобщи, че иракският национал със сигурност ще пропусне предстоящият мач срещу Ботев Враца, но изглежда, че травмата му е по-сериозна и той ще отсъства от терените минимум един месец.

Това са показали направените му пълни изследвания. Травмата на 28-годишния бранител ще го извади от игра и за четвъртфинала за Купата на България срещу Славия. Ако „сините“ се класират на полуфиналите, то Сулака няма да е готов за първия от тях. Бранителят пропуска и шампионатното домакинство на „белите“, което е на 21 март.

Антон Узунов
46 снимки

Централният защитник бе привлечен на „Герена“ през януари със свободен трансфер от Арда. До момента той участва и в четирите пролетни двубоя в първенството, както и в един мач за Купата на България. През уикенда иракчанинът игра слабо в домакинството на Ботев Пловдив, като имаше и вина за първото попадение в мрежата на Звонимир Микулич.

Контузиите в Левски пък продължават да се трупат. Такава е получил и нападателят Стивън Петков, който пропуска визитата на Ботев Враца. Двубоят на стадион „Христо Ботев“ е в събота от 16:30 часа.