Американският Ди Си Юнайтед ще опита да направи последен опит да привлече звездата на Левски Найджъл Робърта. Наскоро тимът се подсили с 19-годишния венецуелец Джовани Боливар, който е младежки национал на страната си. Нападателят пристига в тима под наем за една година. Така чужденците в Ди Си станаха седем, а квотата за играчи от други страни е шест.

Въпреки това от фен сайта на клуба „Blackandredunited“ пишат, че трансфер на Робърта все още е на дневен ред. Причината е, че до дни играчи на състава от Вашингтон ще се сдобият с местно гражданство.

Антон Узунов
46 снимки

23-годишният Робърта навлезе във форма в последните седмици. Той вкара два гола в осминафинала за Купата на България срещу Берое (3:1). В домакинството на Ботев Пловдив, завършило 2:2, пък отбеляза първото попадение, а след това асистира на Мартин Петков.

В последните месеци интерес към Робърта имаше от хърватския Динамо Загреб, който обаче го искаше под наем, а Левски желаеше само директна продажба за 1 милиона евро. Поради тази причина и шведският Малмьо също се отказа от услугите на нидерландеца.