Изпълнителният директор на ЦСКА – Стоян Орманджиев, говори обширно за процесите н „червения“ клуб в предаването “Домът на футбола“ по DIEMA SPORT. Орманджиев говори за процесите и структурата, които е заварил в 31-кратния шампион, целите на клуба през сезона, инициативите, в които „червените“ участват и други. Ръководителят сподели и какво не му е харесало в представянето на ЦСКА в четвъртфинала за Sesame Купа на България срещу Черно море, където столичният гранд загуби с 1:2 и отпадна.

„Всъщност вече месец и малко съм в ЦСКА. Вече няколко пъти казах, че познавах хора от клуба, когато дойдох. Беше ми изключително лесно да вляза. Наясно бях с голяма част от структурата. Всички ми правят много добро впечатление. Всички сме там, за да бъде добре ЦСКА. Всеки си върши добре работата. Единственото ми съжаление е, че днес, след вчерашния резултат няма как да съм особено усмихнат“.

„Като цяло досега нашият път за Купата не беше много гладък. Със Септември не беше гладко, с Гигант също. Вчера се затвърди впечатлението, че нашите представяния не са убедителни. Поведението на терена в първите 60-70 минути не отговаряше на името ЦСКА. Ние приключихме малко по-раничко в турнира. Имаме по-важна цел за гонене, но отборът имаше потенциал да се представи по-добре. Искам да поздравя Черно море и им желая да вдигнат Купата. Не се затвориха, макар че не знам колко приятен мач стана за гледане. Желая им успех. Оттук нататък ние се съсредоточаваме за първенство, което е единственият позитив“.

start-photo.bg
76 снимки

„Не мога да кажа колко играчите са мислели за шампионат. Част от моята работа е да присъствам на тренировките. Самата енергия между щаба и ръководството, и цялото настроение е много добре. Всички осъзнават очакванията, които има към тях. Те трябва да са готови за тази тежест. На трибуните също настроението е много добро. Гледайки ситуацията на Черно море в 8-ата минута, разбирам, че може би трябваше да се реализира, за да реагира ЦСКА по-рано, да се събуди“.

„Винаги след паузата на националните отбори има разколебаване. Назон пътува презокеански полет, игра два мача за Хаити. Туфегджич се контузи дни преди мача. Турицов също е контузен, а много разчитаме на него. Старши треньорът според мен умее да изстисква максимума. Според мен в момента на смените и тактическата постройка, се видя промяна. Но се повтарям – прекалено късно се завърнахме в мача“.

„Допуснатите голове срещу Черно море си ги предизвикахме ние. Ако бяхме получили гол по-рано, сега щях да съм в по-добро настроение. И при Брадли при първия гол, и при Юга при втория. Но индивидуални грешки се случват. Дано това е цената, която сме платили. С такова представяне трудно ще си достигнем крайната цел. Трябва във всеки мач да си мобилизиран и мотивиран на терена“.

„Откакто съм в клуба не виждам напрежение, а настроение. Ако има напрежение, то не си личи на преден план. И в играчите, и в щаба, и в ръководството. Усеща се, че сме на прав път. Има вълнение, определено. Но то не внася напрежение, а мотивация. Пред тези състезатели има шанс да запишат със златни букви името си в историята на клуба“.

Lap.bg
22 снимки

„Национална спортна база обяви, че покриват лицензите. Не съм видял на Йордан Лечков изказването, но е важно ние да направим нашите си задачи“.

„Радвам се за благотворителните инициативи. Споменах за хората, които обществеността познава. Дори не ни достига време за всички идеи. Специално за училището в Белозем, мога да кажа, че е от кампанията „Тук ще бъдат и нашите деца“. Обърната е към малките деца. Важно е в тях да се запали искрата към спорта и футбола. Искаме по някакъв начин да придадем свързаното с ЦСКА като идеал, дисциплина и кураж. Да се виждат все повече дечица по стадионите. Целта е да идват нормални хора на стадиона, да идват с деца и съпруги. Да си кажат, че им е приятно на стадиона. Да се поразходят, да изпият някоя напитка, да е приятно. Ходенето на мач е приятно събитие, а не да се чудиш как ще влезеш на стадиона. Нужно е разбира се и продуктът на терена е добър. „Армейско училище“ също генерира огромен интерес. Ще е разделено на три част. Ще се възпитават умения в децата. Ще има игри, независимо от спорта, който вълнува децата. Нещо в порядъка на 5 до 15 години. В крайна сметка искаме децата да бъдат добре и да спортуват“.

„Феновете знам какво искат. Знам и какво искат да кажа. Надявам се след около месец или месец и половина да празнуваме не само заради юбилея, но и с купата“.