От Българската професионална футболна лига излязоха с подробна информация относно билетите за предстоящия финал в турнира за SESAME Купа на България. В битката за трофея ще се изправят столичните грандове ЦСКА и Левски.

Мачът е в неделя, 15 май, от 17:00 часа на Националния стадион „Васил Левски“.

Ето какво гласи съобщението на БПФЛ:

Българската професионална футболна лига би искала да ви информира, че на 3 май 2022 година в 10:00 часа ще започне продажбата на билетите за ФИНАЛА на SESAME Купа на България между отборите на ПФК ЦСКА-София и ПФК Левски София, който ще се проведе на Национален стадион „Васил Левски“ на 15 май (неделя) от 17:00 часа.

Талоните ще бъдат пуснати онлайн на Eventim.bg, на всички каси на компанията, както и в партньорските обекти на Eventim - бензиностанции OMV, Orange, Technopolis, Български пощи.

LAP.bg
100 снимки

Футболните фенове ще имат възможност да закупуват билети и от каси на стадион „Българска армия“ и стадион „Георги Аспарухов“, като ПФК ЦСКА-София и ПФК Левски София допълнително ще уведомят своите привърженици за работното време на обектите.

Символичен домакин на срещата е ПФК ЦСКА-София, като привържениците на отбора ще имат на разположение Сектори „А“ и „Гна стадион „Васил Левски“.

Привържениците на ПФК Левски София ще заемат места в Сектори „В“ и „Б“ на спортното съоръжение.

БПФЛ обръща внимание, че привърженици, с отличителни атрибути на един от отборите, няма да бъдат допускани до секторите, които са предварително определени за привържениците на другия отбор, независимо дали притежават валиден билет за съответния сектор.

Антон Узунов
100 снимки

Цените на билетите са както следва:

Сектори „А“ и „В“: 35 лева

Сектори „Б“ и „Г“: 15 лева

От съображение за сигурност билети няма да бъдат продавани за Сектор „Б“ блокове 16, 17 и 18 и Сектор „Г“ блокове 34, 35 и 36, които ще бъдат използвани за буферни зони между привържениците.

След края на футболната среща привържениците на отбора спечелил SESAME Купа на България ще бъдат задържани на стадиона до напускането на спортното съоръжение на привържениците на загубилия отбор.