„Повече или по-малко съм доволен. Рутинна победа. Разбира се, че трябваше да спечелим и го сторихме. Това е добър ден за нас. Все още този кръг не е приключил. Разбира се, всеки отбор иска да срещне най-лекия съперник. За мен най-важното е да играем тук, у дома”, коментира старши треньорът на ЦСКА Нестор Ел Маестро след победата на тима с 3:1 над Витоша Бистрица в осминафиналите за Купата на България.

„Не смятам, че това е най-точният момент, в който да поздравявам своите футболисти твърде много. Предстои ни труден мач в събота. Ако остави  тактиката настрата, хубаво е, че Жеферсон се завърна, също така Валентин Антов изигра силен мач”, добави наставникът на „червените” и продължи:

„Трябва да продължим да гледаме напред. Това, което е добре за нас е, че мачът е във вторник и нямаше време да анализираме какво се е случило и какво не в Стара Загора. Но при лош резултат е хубаво, че бързо идва нов мач и го спечелихме.”

Попитан дали е говорил с Мауридес за пропусната дузпа в последния мач на състава, Ел Маестро отговори: „Разговарям с всички футболисти и то за много неща, по много теми.”

За следващия съперник на ЦСКА, Нестор Ел Маестро заяви: „Познаваме ги добре, играхме срещу тях през сезона. Сега ще е малко по-лесно да се подготвим, защото вече познаваме съперниците си. Локомотив Пловдив е отбор, който знае как да се справя срещу големите в групата. Стадионът им не е лесно място за гостуване. Те са добре организиран отбор, който знае как да се защитава и силен физически. Трябва да сме на най-доброто си ниво, за да се справим.”

Попитан за резултатите на ЦСКА срещу отборите от Топ 6, Ел Маестро коментира: „Обичам статистиката и съм фен на този компонент, разчитам и негативните, и позитивните елементи. Аз мога за изтъкна позитивните, но няма да го направя, защото не е точният момент. Когато не си в класирането на мястото, на което трябва да си, по-добре да говориш по-малко.”

„Не мисля, че трябва да избираме между Купата и титлата. ЦСКА е отбор, който трябва да се бори и на двата фронта. В Купата пътят изглежда малко по-кратък, но няма лесни мачове. В шампионата битката е много сложна, но моята мечта е да стана шампион. Да се надявам, че можем да го постигнем, макар в момента да изглежда сложно. Все още сме в ранен етап, ние ще се борим и ще се стараем да го постигнем”, сподели още старши треньорът на ЦСКА и продължи:

„Да, мисля, че свиквам. Харесвам София и България. Започвам да разбирам манталитета на хората тук. Това е хубав опит за мен. Това е най-големият отбор, който съм водил. Надявам се един ден да водя още по-големи клубове.”

„Не е моя работа да кажа дали съм достатъчно добър треньор. Аз съм щастлив да бъда тук, уверен съм във възможностите си, реалист съм. Знам от кой съм по-добър и кой е по-добър от мен. Можем да си говорим много, но времето ще покаже. Гледам да съм реалист и положително настроен към момента”, завърши роденият в Сърбия наставник на „червените”.