Нападателят на Левски Валери Божинов ще се раздели с Левски тази зима. По-рано стана ясно, че след дербито с ЦСКА Наско Сираков ще разговаря поотделно с всеки един от играчите. Собственикът на Левски ще съобщи на някои от тях неприятната новина, че трябва да си търсят нови отбори. Един от тях е Валери, пише Блиц.

Сираков планира да разтрогне договора му много скоро. Бившият нападател на Лече, Ювентус, Манчестър Сити, Парма и Спортинг Лисабон подписа за една година с Левски през септември, когато се завърна на „Герена“ за трети път. Престоят му този път обаче не бе никак успешен.

Антон Узунов
100 снимки

Той има само два мача за първенство от началото на сезона. Божинов игра при нулевото равенство с Ботев Враца на 3 октомври и при домакинската загуба с 1:2 от Арда на 5 декември. Взе участие и при победата с 4:1 над Партизан Червен бряг за Купата на България, когато беше с капитанската лента и вкара първия гол за „сините“ в срещата.

В двата мача от efbet Лигата той влиза като резерва в края и има общо 13 изиграни минути. В срещата за Купата пък остана на терена до 59-ата минута. Така той няма натрупано игрово време за цял мач в третия си престой на „Герена“.

Освен Божинов, другите, с които се очаква столичани да се разделят, са Илия Димитров и Орлин Старокин. Най-вероятно на поне 7-8 играчи ще бъде съобщено, че са ненужни на и ще им се наложи да си търсят нови отбори.