Футболистът на Левски - Валери Божинов, за пореден път изрази любовта си към "синия" клуб и призна, че намерението му е да завърши кариерата си в софийския гранд. 

"Всички знаем през какъв период минава в момента клубът. Ние, футболистите, ръководството, треньорите, най-вече милионната публика на Левски през какъв труден период минаваме. Аз съм оптимист и вярвам, че явно Левски е трябвало да мине през такова нещо, за да се върнем отново към успехите, титлите, купите. Това е карма, това е някаква съдба, не знам, може би трябва да минем през това нещо. Но когато имаш амбиции, цели, хора, които милеят и живеят за Левски, винаги съм на мнение, че доброто ще победи. Няма как доброто да не надделее над злото. Убеден съм, че рано или късно Левски ще се върне там, където му е мястото. Може би трябва време, търпение. Това е една борба, ние се борим срещу всички, но ще успеем", заяви Божинов пред ТВ+.

Антон Узунов
69 снимки

"Напоследък доста негативни резултати се насъбраха, както и коронавируса. Пет или шест мача подред нямахме победа. Вирусът се случи не само на нас, а и на всички отбори в България, имаше доста заразени футболисти. Не бяхме играли, промяната с новия треньор. Аз съм оптимист, заедно с Ники сме едни от лидерите, които ежедневно говорим с по-младите, с отбора." 

Божинов призна за добрите си отношения с настоящия треньор на "сините" - Славиша Стоянович.

"Славиша не е забравял да ми честити след победа или рожден ден, както и обратното. Между мен и него има една харизма, само с поглед се разбираме. Много съм щастлив и радостен, че точно той застана начело на Левски, защото виждам промяна и в хората, и в клуба, най-вече в нас, футболистите по начина, по който тренират, по който се влагат, професионализмът."

"Казах го и на Сираков, и на Славиша, че моето желание е да завърша моята кариера в Левски. Не съм като Живко или Ники, децата, които са израснали на „Герена“ или които са юноши на този клуб, но Левски ми е на сърцето. Някой ще каже, че е игра с публиката… Не! Няма никаква игра с публиката, просто Левски ми е на сърце!"

Антон Узунов
90 снимки

"Темата Хубчев е приключила отдавна. Не искам да говоря за него от уважение към клуба Левски и към хората, които са тук. Знам, че в момента Левски и Хубчев имат някакво споразумение, водят някакви диалози и не е коректнода го споменавам, защото не е моя работа. Аз му пожелавам успех. Надявам се Хубчев и Левски да намерят общ език, да се разберат и нито единият, нито другият да не бъде ощетен, защото Левски е над всичко! Няма по-велик и по-голям от Левски! Това трябва да бъде ясно казано не само от мен, а от всички. Така че се надявам ръководството и Хубчев да намерят общ език за каузата, за любовта, да се намери решение за Левски по-бързо и всичко да приключи по най-добрия начин за всички", допълни Божинов. 

"Искам до края на кариерата ми, надявам се да я завърша в Левски, такова е моето желание и амбиция, но не зависи само от мен, има си треньор, има си ръководство, зависи какво ще решат, но искам да я завърша в Левски като шампион", пожела си Божинов.