Спортният директор на Несебър Недялко Москов говори за Дарик радио преди мача в сряда за Купата на България, в който неговият тим е домакин на Левски. Москов изрази желанието на несебърлии да отстранят втори отбор от А група, след като направиха това с Пирин Благоевград.

- Готов ли е Несебър спортно-технически и организационно да приеме Левски в сряда ?

- Готови сме на 100 процента. Мачът с Левски е един празник за нас.След добрите ни игри в първенството идва и мач, в който да видим докъде е стигнало нашето ниво. В първенството се представяме добре. Надявам се за Купата да се представим още по-добре. След като отстранихме Пирин, аз си пожелах Левски или ЦСКА, защото знам, че ще има много хора на такъв мач. На нашите футболисти им се играе срещу такива отбори, за да се докажат. Имаме и много млади момчета в отбора. Падна ни се Левски, а аз исках малко повече ЦСКА. Но щом е Левски, то няма значение, важното бе да е един от двата гранда на българския футбол, което ще превърне срещата в празник за града.

- Организационно готови ли сте като клуб да се справите с домакинството на такъв мач, очаква се много публика?

- Да. Нашият стадион е с лиценз дори за А група. Видяхте срещу Пирин, че теренът ни е много добър, имаме трибуна за гостите. Съблекалните ни са много добри. Организационно сме готови да приемем Левски и публиката на Левски. Билетите за възрастни ще са по 10 лева, а за ученици и пенсионери ще са по 5 лева. Играем добре в първенството и от мач на мач идват все повече хора. Левски ще е дразнител за левскарите и цесекарите от региона и мисля,че стадионът ще е пълен. Несебър е курортен град и футболът е малко на по-заден план, което е нормално.

- Ще има ли проблеми пред старши треньора Николай Русев- Джангъра по отношение на отсъстващи футболисти?

- Нямаме нито един контузен футболист, което е похвално за старши треньора. Всички играчи са на разположение. Излизаме с най-доброто и се надяваме да победим. Това ни е целта. Ние 19 мача нямаме загуба. Самочувствие не ни липсва, но е важно да го покажем и на терена.

- Несебър бе един сезон в А група, но сега се подвизава във В група. Какви са ви амбициите?

- Не е нормално Несебър да е във В група. За мен нормалното ниво на отбора ни е Б група. Повечето морски отбори от региона ни са в Б група и затова мисля, че и на нас ще ни отива да сме там. Затова се борим, това е целта пред нас. Вече сме 6 точки пред втория в Югоизточната В група. Близко сме, отборът ни е силен. Уверен съм,че от лятото ще сме в Б група, ако всичко е наред.

- На кои футболисти трябва да обърнат внимание хората, които ще отидат в сряда на мача? Кой е звездата на тима?

- Аз отговарям за селекцията в нашия отбор и така съм го селектирал, че да има млади и опитни футболисти. За мен това е правилното. Вратар ни е Росен Андонов, който е бил втори вратар в Ботев Пд по времето на Мъри Стоилов. Той пази отлично. Имаме централния защитник Иван Стоянов, който е само на 21 години, но играе много добре. Лъчезар Ангелов е също от Ботев Пд и е много добър полузащитник. Минал е през повечето национални формации. От Несебър си е Стоян Вълчев, който от мач на мач показва все по-добри игри. Неслучайно е титуляр и играе много успешно на левия фланг. Другите ни са опитни футболисти, които са познати за повечето хора във футбола. Това ни е ваксата за успеха – съчетанието на млади с опитни. Звездата на тима е Трайо Грозев, който дотук е вкарал 10 гола и играе много силно. Върнах го от Малта да помогне на отбора. Засега се справя чудесно като играе много силно. Дано да можем да го задържим в отбора, а да не ни го вземе някой.

- Имате ли в Несебър претенции към рефера? Георги Кабаков от Пловдив ще свири този мач.

- За мен Георги Кабаков е най-добрият български съдия. Нямаме претенции към съдиите. Ние със съдиите не работим. Радвам се, че е Георги Кабаков, когото аз смятам за най-добрия и знам,че ще свири каквото види. Знам, че и Левски не работи със съдиите, за разлика от други отбори от А група. Затова нямам притеснения от съдийско естество.