Наставникът на Дунав Русе Людмил Киров прие философски загубата с 1:2 от ЦСКА 1948 в мач от 1/16 финалите на Купата на България. Киров сподели, че класата в неговия състав определено липсва и затова неговият тим ще продължи и занапред да изповядва почертано дефанзивен стил в двубоите от efbet Лига. 

"Причините за загубата са много, не ми се коментират в момента. Ще ги аналзираме след мача, но чисто футболно днес не направихме достатъчно. ЦСКА се възползва от своите шансове. Ние влязохме много разконцентрирано в началото и двете полувремена и това ни изигра лоша шега", започна треньорът на Дунав.

„При ранен гол трудно можеш да си краен победител. Така се случи, но гледаме напред към мача с Лудогорец. Доволен съм от играта на момчетата, но не и от резултата. Променихме схемата на игра, но ние нямаме кой знае каква широчина в състава, така че за големи ротации не може да се говори“.

„Нормално е да сме силно дефанзивно настроение в efbet Лига. Класата при нас липсва, затова е нормално да играем по-защитно, но смятам, че се справям добре с тази задача и така ще продължим и напред.

„ЦСКА е на първо място във Втора лига и е доста стойностен тим. Играят добър футбол, симпатичен отбор са и им пожелавам да се класират догодина за efbet Лига“.

„Играем срещу най-добрият отбор в efbet Лига, затова ще е ни е много трудно. Ще определим как ще играем в деня преди мача. Трябваше да дадем почивка на част от титулярите, те са играли във всички мачове до момента през сезона. Мисля, че почивката ще им се отрази добре и ще са в най-добра форма за мача с Лудогорец“, завърши Киров.