Лидерът във Втора Лига – ЦСКА 1948, стана последният отбор, класирал се за осминафиналната фаза в тазгодишната кампания за Купата на България. Момчетата на Петко Петков победиха с 2:1 елитния Дунав Русе на Националния стадион „Васил Левски”, за да запишат 11-ата си поредна победа във всички надпревари. Последната грешна стъпка за „червените” бе на 19-и май, когато през миналия сезон ЦСКА 1948 отстъпи от Арда с 0:1.

След по-малко от 90 секунди игра звездата на тима Андон Гущеров откри резултата, вкарвайки 15-ия си гол в десет мача, но в 41-ата Свилен Щерев изравни резултата в центъра на София. Все пак Денислав Александров отново поведе ЦСКА напред в 72-ата, за да прати отбора си напред в турнирната надпревара. Следващият ангажимент за ЦСКА 1948 е визита на Литекс в Ловеч, докато Дунав гостува на шампиона Лудогорец.

Жребият за следващата фаза е на 2-и октомври (сряда).

Не бе изминала и минута и половина, за да може домакините от София да излязат напред в резултата. Топката стигна вляво за Денислав Александров, който пусна успореден пас за нападателя на ЦСКА, който от няколко метра с десния крак поведе своите напред. Макар и с доста трудности, гостите от Русе съумяха да дадат отговор на предизвикателството в 18-ата минута. Иван Селеменев се оказа изненадващо отдясно на атаката и пробва шут от средна дистанция, който беше майсторски отразен от внимателния Даниел Наумов.

Неприятна новина за Петко Петков дойде в 25-ата минута, когато Беркан Дурду застъпи Гущеров, който не можа да напусне терена без помощта на носилка и глезена му бе дълго време третиран. В крайна сметка нападателят на "червените" се завърна в игра. В 41-ата минута пък "драконите" изравниха резултата с втория си точен удар. Точен за отбора на Людмил Киров бе Свилен Щерев, който помрачи настроението у "червените" фенове. Инкоом центрира топката отдясно много добре, а Щерев непокрит и с плонж пласира топката в долния ляв ъгъл на вратата на Даниел Наумов.


25 снимки


"Златен" шанс се откри за Дунав Русе в 52-ата минута/ Топката попадна в Стефан Христов отдясно, но пропусна момента да стреля. Христов действа бързо и подаде за Иван Селеменев, който бе заел фронтална позиция срещу вратаря Наумов. Александров се хвърли на шпагат към краката на Селеменев, а ударът на №10 от Дунав Русе прелетя плашещо близо край десния страничен стълб на вратата на ЦСКА 1948. 

Пореден шанс за Дунав се видя в 59-ата минута, когато нападателят Ахмедов стреля силно с левия крак от средна дистанция, но стражът Наумов отрази с две ръце, пращайки топката напред. В 65-ата минута ЦСКА 1948 имаше възможност да поведе в резултата, когато Андон Гущеров центрира прекрасно топката отляво за Тони Иванов. Той постави десния си крак по топката, но тя прелетя встрани от вратата на Ганев.

В 72-ата минута пък звездата на тима на ЦСКА 1948 - Андон Гущеров, овладя прекрасно в наказателното поле на "драконите" и центрира с десния крак, за да "сложи" топката на главата на Денислав Александров, който от непосредствена близост поведе "червените" пак напред. Шест по-късно резервата за "червените" Ивайло Климентов пропусна да сложи точка на спора. Отдаденият под наем от Лудогорец офанзивен футболист комбинира с двойно подаване с Васил Шопов, а халфът изведе Климентов невероятно. Той, от своя страна, стреля с десния крак, но не нацели вратата на Генади Ганев, който скъси ъгъла - аут.

Въпреки че губиха в резултата, до края на срещата тимът на Людмил Киров не успя да създаде нещо опасно пред вратата на Даниел Наумов и в крайна сметка "червените" елиминираха русенци от надпреварата.

ЦСКА 1948: Даниел Наумов -  25. Александър Александров, 4. Николай Христов, 12. Богомил Дяков, 30. Димо Атанасов, 20. Янко Сандански, 71. Тони Иванов, 10. Васил Шопов, 17. Чавдар Ивайлов (52' - Михаил Орачев), 11. Денислав Александров (72' - Ивайло Климентов), 99. Андон Гущеров

Треньор: Петко Петков

Дунав Русе: 33. Генадий Ганев - 18. Александър Исаевски, 22. Михаил Милчев, 5. Любен Николов, 2. Самуел Инкоом, 6. Самир Аясс (74' - Ивайло Лазаров), 12 Фернандо Кинтеро, 10. Иван Селеменев, 17. Беркан Дурду (50' - Стефан Христов), 9. Ахмед Ахмедов, 8. Свилен Щерев

Треньор: Людмил Киров