Капитанът на Литекс Страхил Попов беше съкрушен след тежката загуба с 0:5 от Лудогорец за Купата на България. След този резултат ловчанлии отпадат, а шампионите продължават на полуфиналите в турнира. 

"Като загубиш с 0:5, трудно можеш да говориш много за двубоя. Нищо не ни се получаваше - нито в защита, нито в атака. Затова и загубихме толкова тежко. Целта ни беше да не допускаме гол и като ти вкара гол в 10-та минута нещата стават много трудни." 

"Но ако бяхме вкарали бързо и бяхме изравнили, щяха да се променят нещата, но за съжаление не успяхме и паднахме толкова тежко", сподели след мача пред Diema Sport капитанът на ловчанлии.

Според него, не трябва да се търси индивидуална вина в някого от играчите или в отделни звена. Попов смята, че този резултат трябва да подейства отрезвяващо на Литекс, защото му предстоят тежки мачове занапред.  

"Когато си вътре се виждат по различен нещата. Като цяло целият отбр атакува и се защитава. Затова е отборен спорт, защото всички играят, не може да се търси вината само в едно звено. Трябва да сме по-спокойни, губехме лесно топката и това позволи на Лудогорец да ни победи." 

"Този резултат трябва да ни е като шамар, за да дойдем на себе си. Мачовете в Топ 6 са много трудни, защото няма слаби отбори, а в този формат всеки може да победи всеки. Надявам се занапред да сме доста по-концентрирани", заяви Попов.