Наставникът на Царско село Тодор Янчев заяви преди мача от шестнадесетинафиналите за Купата на България срещу Левски, че "сините" няма как да подценят своя съперник. Наставникът на втородивизионния тим обаче добави, че във футбола всичко е възможно да се случи и изрази надежди момчетата му да излязат с вдигнати глави след двубоя с Левски.

Срещата между Царско село и Левски е днес от 16.00 часа и ще може да бъде следена в сайта Gong.bg, по DIEMA SPORT, на GONG PLAY и на честотите на Дарик радио. 

"Разликата между Левски и Царско село е огромна, единият отбор е с богата история и традиция, докато ние сме нов отбор с млади момчета, отвори ни се възможност да бъдем в Б-група и така в движение направихме селекция и подготовка, което става доста трудно към момента, но съумях да намеря добри футболисти  и така се надявам да се представим достойно срещу един класен противник", започна Янчев.
 
Запитан дали мотивацията е по-различна и момчетата искат да се докажат в телевизионен мач, специалистът каза: "Да, от това по-хубаво да играеш срещу гранд , да изпъкнеш и да покажеш своите качества срещу един такъв съперник няма нищо по-хубаво. Това са мачове, от които може камо да спечелят моите футболисти". 

Колкото до това дали очаква подценяване от страна на Левски, бившият играч на ЦСКА каза: "Мисля, че няма как да ни подценят, защото и аз съм бил в гранд и знам, че когато играеш срещу по-слаб противник винаги може да си изпатиш. В тези отбори има голяма маса публика, която ги поддържа така, че винаги е много важно футболистите да се раздават на терена. Това е най-важното". 
 
"Всичко става, футбол е. Аз се надявам, ако можем да играем една привлекателна игра, която да се хареса и така да стане, след края на мача всички да бъдем доволни, в смисъл  дори и да загубиш, но да загубиш с високо вдигната глава и да изпиташ удоволствие, че си се раздал на терена и си дал максимума от себе си. Пък футбол е .. стават вясакакви изненади. Дай Боже да имаме и ден", продължи Янчев. 

Тодор Янчев, който игра в миналото за ЦСКА, има 30 мача срещу Левски. По тази тема наставникът каза: "Мисля, че са 31 или 32 само във вечното дерби, като прибавим и другите клубове, където съм играл, бройката е доста по-голяма. Тръпка ще има. Но, едно е аз да бъда на терена и от мен да зависят нещата. От  мен зависят нещата през седмицата, да мога да подготвя моя отбор и вече в деня на мача съм до тъчлинията, там не мога да помагам. Така, че всичко е в ръцете на нашите момчета.

"Момчетатат трябва да бъдат спокойни и да дадат това, което могат. Аз знам, че те могат, просто им трябва малко увереност и мисля, че ако играят по-уверено и със самочувствие всичко е възможно. Това ще искам от тях. Ние няма да искаме да правим чудеса. Аз съм привърженик на по-семплите неща, те са по-рационални като цяло в живота. Не да тръгваме да правим трикови изпълнения и разни такива неща. Аз съм по-директен и искам по-изчистени маскимално движения и с топка и без топка", сподели още Янчев.
 
"Радвам се, че моите колеги постигат успехи. Треньорската професия е доста ветровита, но имаме много път да минаваме, така че аз не забравям големите имена, които са в момента в българския футбол .. говоря за Георги Василев, за Мъри Стоилов, Стойчо Младенов, това са едни имена и фигури, които са с успехи, с постоянство в годините, така че ние сме едва на първото стъпало и има много да учим. Радвач се , че моите колеги, младите постигат успехи, което е хубаво, но имаме доста път да извървим и да се наредим или ако се наредим някога до такива големи треньори. 
 
"Люпко Петрвич е постигал такива успехи, печелил е КЕШ най-малкото…няма как да нямаш уважение към един такъв успял човек и то години наред да успява. Същото се отнася и за Стойчо Младенов, за димитър Пенев, Георги Василев, който да се върнем назад – с Етър стана шампион, с ЦСКА, с Левски…Ние намяме допирни точки. Да, като футболисти, но аз съм загърбил тази страница. Реално вече съм 0:0. Почвам в нова сфера, където трябва да се развивам. Какво съм постигнал като играч няма значение, важното е моите футболисти дали ще съумяват да постиган резултати. Това е най-важното", допълни Янчев.

"Знам, че сме млад отбор, но искаме да се утвърдим в Б-група", завърши Янчев.