Наставникът на Лудогорец Димитър Димитров коментира, че настройката преди четвъртфинала за Купата на България с ЦСКА е различна спрямо предходния мач между двата състава за първенство. Тогава „червените“ победиха с 2:1.

Херо бе отличен за треньор номер 1 на месец октомври, като говори за всички злободневни теми около клуба на специално организирания брифинг. Лудогорец бе отличен за отбор номер 1.

„Изборът ме ласкае, това е оценка за цялостното представяне на клуба. Награда е за играчите, които творят на терена“, започна Димитров.

„През следващата година ни предстоят много сериозни битки. Трябва да защитаваме титлата си в Първа лига. Идва и големият мач с Милан. Това ще е огромна емоция. Отбор, който е печелил десетки титли и купи. Това е огромно предизвикателство. Огромна чест за нас е да докараме такъв клуб като у нас. Ще се опитаме да се противопоставим достойно”, коментира още бургазлията.

Запитан за предстоящия мач с ЦСКА от четвъртфиналите за Купата, Херо каза: „Може би настройката е по-различна сега, емоцията е по-различна. Очакваме физически да сме в по-добро състояние. Преди знаете, че влязохме в този мач в много тежка седмица – Левски, Брага и след това ЦСКА. Нямахме време за възстановяване. Надявам се да сме в по-добро състояние, за да може да се противопоставим на добър отбор, какъвто е сега ЦСКА“.

Футболист на Лудогорец претърпя пътен инцидент преди мача с ЦСКА

„Когато пристигнах казах, че не искам да променям нищо в стила на игра на Лудогорец. Но определено ми се иска да променя някои неща в играта ни в защита, имайки предвид манталитета на бразилците, които мислят изключително за играта в атака. Когато има такива изисквания, се получават някои противоборства, получава се някакви изказвания, но отношенията мисля, че са нормални и бих казал добри“.

„Имаме план. Нашата подготовка в паузата ще бъде в Анталия. Имаме вече уредени контроли. На 4 февруари се прибираме и след това ще се готвим у нас. Мисля, че скоро ще научите съперниците ни за контролите“, добави специалистът.

„До мача с Милан има доста време. Има шанс да подобрят формата си. Те направиха селекция за 200 милиона евро. Но нещата там не се получават. Дано да е така до мача им с нас. Радвам се за жребия. Милан е фаворит, но аз мисля, че сме се доказали през годините. Надявам се да покажем такава игра, че да изненадаме цяла Европа”, коментира още Херо.

„Футболистите ни имат самочувствие. Видях емоцията им при жребия, искрата в очите им. Те са готови да се противопоставят на този сериозен съперник. Играчите вярват, че могат да направят нещо голямо”, добави Димитров. 

ЦСКА посреща Лудогорец в четеъртфинал за Купата на България в четвъртък, от 17.30 часа. Битката може да бъде следена с Gong.bg, по GONG PLAY, по DIEMA SPORT и по Дарик радио.