Левски допусна първо поражение за сезона, макар и пак не в редовните 90 минути на мача. "Сините" отпаднаха за Купата на България след домакинско поражение от Черно море с 2:3. 

Столичани направиха безумно първо полувреме, след което губеха с 0:2 след попаденията на Александър Цветков и Бакари, но през втората част наваксаха с попаденията на Бабатунде Адениджи и Димитър Пиргов. 

Така се стигна до продължения, в които обаче получиха още един гол, дело пак на Цветков и се простиха с надпреварата. Макар и след 120 минути игра, левскарите допуснаха първо поражение за сезона и за първи път допуснаха голове на "Герена" във вътрешния шампионат. Черно море пък продължава серията си без загуба от месец и половина. За последно варненци паднаха от ЦСКА-София в Първа лига в средата на септември, а и тогава определено не заслужаваха поражението. 

Мачът започна с леден душ за домакините. Още в 3-та минута Черно море поведе при първата си опасна контра в мача. Тодор Паланков използва грешка в защитата на столичани и изведе Уго Секо зад защитата. Той проби и центрира в наказателното поле, където двама бранители се разминаха и Александър Цветков необезпокояван сам се разписа за 1:0. 

Левскарите реагираха като ужилени и тръгнаха напред, но нямаха късмет при създадените множество положения. Мехди Бурабия центрираше от всяко статично положение, но беше прекалено неточен и статичен. 

Все пак първата изгодна ситуация за "сините" дойде в 15-та минута. Тогава Бурабия стреля с външен фалц от границата на наказателното поле, но топката мина на сантиметри встрани от вратата. 

Само три минути след това Антонио Аниете беше намерен на точката на дузпата от Тунде Адениджи, но стреля слабо на сантиметри покрай вратата. Най-чистата възможност за левскарите дойде в 29-та минута. 

Тогава Франсис Нар изведе Адениджи на хубава позиция в наказателното поле, на около 7-8 метра от голлинията. Нигериецът стреля, но тресна дясната греда. А малко след това тези пропуски бяха наказани за втори път от варненци. 

В 31-та минута резултатът стана 2:0 за "моряците" след нова фрапантна грешка на левскарите в защита. Димитър Пиргов беше в половината на Черно море и подаде неточно, оттам тръгна контра, при която Бакари се откъсна срещу трима защитници. 

Първо трагичният преди почивката Симон Сандберг се подхлъзна, после и Георги Костадинов направи шпагат нахалост и нападателят с помощта на гредата отбеляза и второ попадение за тима си. 

До почивката отново по-чистите положения бяха за левскарите. В 37-та минута Адениджи беше изведен в наказателното поле от Роман Прохазка, пребори се със защитник и остана сам срещу вратаря, но стреля в аут. С това се изчерпаха интересните ситуации преди почивката и така гостите се оттеглиха след едно полувреме с два чисти гола аванс. 

В началото на втората част отново левскарите бяха по-активният отбор, но бяха твърде безидейни в атака. Опитите им за опасни атаки приключваха далеч преди последния пас и така защитата на варненци се справяше безпроблемно. 

Адениджи, Аниете и Нар пробваха няколко шута от дистанция, но без да затруднят Коварж. Първият чист шанс за тима дойде в 62-та минута, когато удар на Аниете от границата на наказателното поле беше избит от чеха. 

В 63-та минута натискът на "сините" най-после даде резултат. Грешка в защитата на варненци позволи на Адениджи да овладее на границата на наказателното поле, нигериецът стреля технично, вратарят докосна топката, но тя се оплете в мрежата му за 1:2. 

След този гол левскарите се хвърлиха здраво напред в търсене и на изравняването. Но опитите на Божидар Краев да се откъсне на хубава позиция завършваха със засади. Морето се беше прибрал здраво в защита преди попадението, но след него изненадващо излезе по-напред. Опасности пред Йоргачевич нямаше. 

Играчите на Левски атакуваха доста хаотично и на практика нямаха чисти положения пред Коварж след 70-та минута. Притискани от малкото време до края, те прибързваха и не успяваха да затруднят сериозно противниковата отбрана в тези минути. 

Но обръчът пред наказателното поле се затягаше все повече. В 78-та минута удар на Божидар Краев беше избит от Коварж в корнер. От него последва центриране, при което Димитър Пиргов стреля към вратата и топката стигна до голлинията, където нескопосано Михаил Венков я настъпи и си я вкара сам със смешно отиграване. 

След това левскарите се хвърлиха в бясно темпо напред. Адениджи и Краев направиха непростими пропуски, като този на младока беше, след като остана сам срещу Коварж, но ударът му беше избит от вратаря с една ръка. В крайна сметка мощният натиск на столичани не даде резултат в редовното време и се стигна до продължения. 

В продълженията инициативата пак беше на "сините", но неадекватният в този мач Симон Сандберг пак сбърка в 100-та минута и "моряците" си върнаха преднината. Всъщност грешката беше колективна в състава на домакините, но шведът не успя да покрие Александър Цветков, който изскочи зад гърба му и прехвърли Йоргаевич за 3:2. 

Във второто продължение хаотичният натиск на Левски доведе само до един удар на Краев от наказателното поле, но Коварж го изби и в крайна сметка загубиха този мач и отпаднаха рано-рано за Купата на България. Така на четвъртфиналите в турнира вече няма отбор от София. 

Ето и съставите на двата отбора: 

Левски: Боян Йоргачевич, Веселин Минев, Георги Костадинов, Димитър Пиргов, Симон Сандберг, Франсис Нар, Александър Ем. Александров, Мехди Бурабия, Роман Прохазка, Антонио Аниете, Бабатунде Адениджи;

Резерви: Иван Чворович, Мики Орачев, Сърджан Лукин, Джереми де Ноойер, Галин Иванов, Божидар Краев, Хеан Деса;

Черно море: Пжемисъл Коварж, Михаил Венков, Пламен Николов, Стефан Станчев, Ондрей Сукуп, Александър Цветков, Тодор Паланков, Георги Илиев, Иван Коконов, Уго Секо, Бакари;

Резерви: Емил Михайлов, Траян Траянов, Даниел Георгиев, Илиан Илиев-младши, Марек Кузма, Владислав Романов;