Георги Иванов – Гонзо се завръща на стадион „Георги Аспарухов“, където воденият от него Черно море се изправя срещу Левски в 1/8-финален двубой за Купата на България. Сблъсъкът на Герена е с начален час 19,00 и може да го наблюдавате пряко по DIEMA SPORT, онлайн на GONG PLAY, както да го проследите и в ефира на Дарик радио.

Главен рефер на най-интересния мач от тази фаза на турнира е Волен Чинков.

Двубоят идва в деликатен момент за „сините“, които само преди няколко дни останаха без треньор, след като Люпко Петрович изненадващо хвърли оставка. На поста му бе назначен Елин Топузаков, който се очаква да води отбора поне до Нова година.

Последният мач между Левски и Черно море в този турнир предложи доста емоции. Това бе финалът в надпреварата, който бе спечелен от „моряците“ след продължения.

Въпреки проблемите в „синия“ лагер, Иванов определи домакините като фаворит в срещата.

„Независимо дали има или няма напрежение, Левски е доста сериозен отбор и фаворит в мача. Това, което се случи с Люпко, аз го очаквах от много време, защото там нещата ги знам как са и не са добри, но в крайна сметка това е нож с две остриета, защото такива големи отбори, когато са под напрежение, дават много повече сили. Но ние се готвим за мач, който да изиграем по добър начин и ако можем да победим“, сподели наставникът на Черно море.

Вероятни състави:

Левски: Йоргачевич, С.Александров, Сандберг, Пиргов, Минев, Костадинов, Прохазка, Нар, Краев, Аниете, Бабатунде Адениджи

Черно море: Коварж, Сукул, Станчев, Николов, Венков, Паланков, Цветков, Г.Илиев, Секо, Бакари, Коконов.

Стадион: „Георги Аспарухов“, 19 часа

Рефер: Волен Чинков

Час по-рано в Ловеч е другият осминафинал за Купата на България, който ще се играе днес - Литекс - Локомотив София. 

Ето и резултатите от вчера:

Септември Сф - Дунав Русе 0:2

Локомотив Пд - Оборище 6:0

Монтана - Лудогорец 0:4