Наставникът на Черно море Георги Иванов-Гонзо похвали момчетата си за мъжката им игра в мача с Левски и победата с 3:2 на "Герена" след продължения. Така варненци се класираха за четвъртфиналите за Купата на България. 

"Получи се мъжки двубой, двата отбора играхме футбол. Поведохме 2:0, но Левски се върна с два случайни гола 0 от рикошет и корнер. Не дадохме на Левски да си помисли, че може да ни отстрани. В продълженията бяхме по-свежи и дадохме да се види, че искаме повече победата", сподели Гонзо пред DIEMA SPORT.

Той прекара дълги години на "Герена" и този съперник му е до болка познат. И въпреки че е голям фен на отбора, той заяви, че манталитетът му да търси победата във всеки мач е изграден именно на "Георги Аспарухов".  

"Момчетата направиха това, което искам, а Левски въобще не ме изненада с нищо. На този стадион, ако не вкараш гол, не можеш да биеш, а ние вкарахме три. Те от миналия сезон нямат гол тук, така че бяхме наясно, че трябва да вкараме и го направихме." 

"Бил съм дълги години треньор, футболист, директор тук. Много хора ще кажат: "Той победи Левски", но манталитетът ми е изграден тук и всеки мач играя за победа, независимо дали е срещу Левски, или срещу член на семейството", сподели Гонзо.

Накрая той нямаше как да не коментира и състоянието в отбора на сърцето си, в който работи само до преди четири месеца.  

"Много легенди коментират, това пречи на отбора. Затова говорих за щуки, орли... Отборът, ако не играе добре и загуби, журналистите се обаждат на две легенди като и Петър Курдов, Илиян Стоянов и тем подобни и те да говорят. Атмосферата от две години от такива хора е отровена в Левски", завърши Гонзо.