Ботев Пловдив ще приеме ЦСКА в единия полуфинал за Купата на България, докато другата двойка, от която ще излезе вторият финалист е между отборите на Локомотив Пловдив и Септември София. "Жълто-черните" ще приемат "червените" на 16/17 април, докато реваншът на "Българска армия" ще се изиграе на една от датите от 23/24 април 2019-а година, или иначе казано седмица по-късно. Датите за пловдивските "железничари" и Септември са същите, като разликата е, че ще е в различен ден от предходния полуфинал. Финалът за Купата на България ще се изиграе на 15-и май.

По този начин жребият отреди едната полуфинална двойка да противопостави двата тима, които играят в първата шестица на Първа лига, докато другата двойка произведе дуото между отбори от долната осмица на родния шампионат. Същевременно голямото пловдивско дерби между Локомотив и Ботев ще може да бъде гледано до края на сезона само за Купата, и то ако двата отбора триумфират в полуфиналите си и се срещнат един срещу друг на финала.


Полуфиналите за Купата на България:

Ботев Пловдив - ЦСКА 

Локомотив Пловдив - Септември София


В студиото на DIEMA SPORT присъстваха министъра на младежта и спорта Красен Кралев, президентът на ПФЛ Стефан Капралов, както и представители на четирите представители на клубовете, които ще мерят сили на полуфиналите - Кристиан Добрев (Септември), Димитър Пенев и Пламен Марков (ЦСКА), за Ботев Пловдив говори старши треньорът на отбора Николай Киров на живо от спортния комплекс "Ботев 1912", а за Локомотив Пловдив в студиото бе изпълнителният директор на Локомотив Плодвив Велко Рахталиев.


Отзивите след жребия за 1/2-финалите за Купата на България:

Министър Кралев: ЦСКА и Ботев се очертава като много сериозен мач

Киров: Очакват ни два мача, които ще бъдат коренно различни

Димитър Пенев: ЦСКА се развива в правилната посока

Пламен Марков: Трябва да подходим много сериозно

Кичо Добрев: Септември има достойнства

Директор в Локо Пд: Жребият е добър за нас