Наставникът на Левски Делио Роси говори преди финала за Купата на България срещу Славия. Специалистът заяви, че няма отявлен фаворит в срещата. Италианецът се спря на факта и че „сините“ нямат трофей от 9 години насам, а за последно спечелиха купата през 2007 година. Той обясни, че неговите възпитаници трябва да се отърсят от всички статистически данни и да играят без мисли за миналото.

Решителният двубой във втория по престиж турнир в страната е на 9 май от 19.30 часа на Националния стадион „Васил Левски“. Срещата ще може да следите с Gong.bg, GONG PLAY, NOVA SPORT и по Дарик радио.

Паулиньо: Влизаме уверени във финала

„Аз се извинявам заради факта, че не съм много добър на думи. И преди всичко не обичам да говоря преди нещо да е станало. Това е важен мач. Естествено резултатът би дал друг смисъл на сезона ни. Преди всичко, ако мине всичко добре за нас, това ще донесе трофей, който ще остане в историята ни. Това би било важно за клуба и за нашите фенове“, започна Делио Роси.

Караиванов: Финалът ще е мачът на сезона, очакваме 35 000

„Ако искаш да си голям. Трябва да поемаш отговорност. На финала няма фаворит. Щом всички казват, че сме фаворити, ОК, това е част от отговорността, която трябва да поемем“, добави италианският тактик.

„Вече казах, че мачът е много важен. Ако всичко върви добре, ако евентуално спечелим Купата, ще е голям успех. Но не можем да кажем, че един мач ще определи целия сезон. След края на всички мачове можем да правим равносметки и да дадем оценка на представянето ни през сезона“.

„Вече доста години се занимавам с този занаят. Няма рецепта. Зависи от хората, ако трябва да избирам между ентусиазъм и песимизъм, аз бих избрал ентусиазма“, коментира Роси.

„Както вече казах, такъв мач винаги носи напрежение и зависи от групата играчи, които треньорът има. Понякога е нужно на един играч да се успокоява, на друг трябва да се викне, за да е подготвен за игра. Важността на мача създава напрежение, но работата на треньора е да успокои обстановката“.

Запитан за състоянието на десния бек Милош Цветкович, Роси обясни: „Изненадата може да бъде, ако аз не съм на скамейката. Цветкович е в групата с другите играчи“.

„Нямаме проблеми с контузени“, лаконичен бе Роси.

„Когато човек прави нещо,  вярва, че е правилно и продължава да го прави, въпреки някои по-слаби резултати, в един момент идват резултатите. Сега е този момент при нас. Съвет към колегата - последният човек, който може да дава съвети, съм аз. На мен може да се дават съвети, но аз не мога“

„Аз вече казах, че това е важен мач за отбора и за феновете. За да се представиш най-добре, трябва да излезеш на терена с мисли само за футбола, без да се мисли за миналото и какво е ставало. Просто всички трябва да излязат и да играят футбол“, завърши Делио Роси.