Старши треньорът на Левски Делио Роси смята, че отборът му съвсем закономерно се е класирал за полуфиналите в турнира за Купата на България след 2:0 над Дунав в Русе. Италианецът отказа да посочи предпочитан опонент от останалите три тима, които достигнаха до тази фаза – ЦСКА, Славия и Ботев Пловдив.

„Всеки един мач е различен сам по себе си. Не бива да се правят подобни сравнение (с мачовете срещу Дунав от Първа лига – б.р.). Направихме силно първо полувреме, вкарахме си положенията, затова смятам, че заслужено продължаваме напред”, коментира Роси.

Левски оформи финалното каре за Купата

„Да не прибързваме все още. Няма изявен фаворит в полуфиналите. Който и да ни се падне, ще трябва да играем с него.”

„Разбира се, че винаги има какво да се подобрява. Взех този отбор в движение, усилихме нещата в защита и се вижда, че имаме най-добрата защита в първенството. Естествено, винаги има какво да се желае.”

„Може да играе Левски по-нападателно, но е нужно основа, върху която да стъпим. Трябва да играем организирано, да играем като отбор. Ще работим върху тези неща в зимната пауза.”

„Играчите с изтичащи договори? Не може сега веднага да говорим за тези неща. Има пауза в първенството. Нека първо обсъдим с ръководството какво ще се случва, едва тогава мога да бъда по-категоричен. Естествено, желанието ми е да запазя гръбнака на отбора.”

„Тук за мен проблемът не е в количеството – дали ще се вземат един, двама или трима, а в качеството. Трябва да се вземат качествени играчи, които да вдигнат нивото, за да изглеждаме по-добре след зимната пауза.”

„Мястото ще бъде малко по-различно от предишните подготовки. Ще се подготвяме в Малта. Затова ще бъде по-особено”, добави още Роси.