ЦСКА се класира за полуфиналите на Купата на България, след като се наложи с минималното 1:0 при гостуването на Лудогорец на „Лудогорец Арена“. Победният гол в четвъртфинала бе дело на Рубен Пинто в 30-та минута. ЦСКА се представи по-силно в двубоя и пропусна няколко чисти положения в срещата. Лудогорец пропусна уникална възможност да прати мача в продължения в 90-та минута, когато Вандерсон нацели левия стълб на вратата на Витаутас Черниаускас. Лудогорец във втори пореден мач във всички надпревари не може да вкара гол на "Лудогорец Арена". ЦСКА за втора поредна година отстранява Лудогорец на четвъртфиналите за Купата на България. 

Жоржиньо центрира остро в наказателното поле на Лудогорец в 9-та минута, но Али Соу не успя да нацели топката, а Ренан улови. Две минути по-късно Али Соу овладя топката в наказателното поле на Лудогорец, но се забави с обработването на топката, след това се опита да финтира Драгош Григоре, но румънският защитник се намеси решаващо и шпагат му отне топката. 

Футболистите на ЦСКА имаха претенции в две деликатни ситуации в наказателното поле на Лудогорец в 12-та минута. Малинов навлезе в наказателното поле на Лудогорец, след което падна след съприкосновение с Абел Анисе. След това Сисиньо не действа концентрирано в наказателното поле и загуби от Жоржиньо, който след това падна, след като на пътя му се изпречи Анисе. Съдията Николай Йорданов бе категоричен и в двете ситуации, че няма да свири дузпи. Съдията взе правилните решения. 

Яцек Горалски отправи далечен удар в 16-та минута, топката срещна ръката на Турицов и излезе в корнер. Ръката на защитника на ЦСКА бе плътно прилепена до тялото му и нямаше основание да бъде свирена дузпа. 

Лукоки намери чудесно Кешеру в наказателното поле на ЦСКА в 18-та минута, румънецът стреля, но ударът му бе блокиран от Турицов и топката излезе в корнер. 

Вандерсон центрира в наказателното поле на ЦСКА в 12-та минута, където Анисе стреля с глава, но Малинов бе на гол линията и успя да блокира удара. 

Марселиньо отправи далечен удар в 24-та минута, но право в ръцете на Витаутас.

Николай Бодуров допусна груба грешка в 26-та минута. Вандерсон подаде към Кешеру, който стреля в близкия ъгъл, но встрани от левия стълб на вратата на Витаутас. 

ЦСКА направи много сериозен пропуск в 27-та минута. Али Соу се освободи от Козмин Моци, навлезе в наказателното поле на Лудогорец, но в последния момент Сисиньо му чукна топката, а след това Драгош Григоре спря пробива му. 

ЦСКА поведе в резултата в 30-та минута. Рубен Пинто отправи удар от разстояние, топката премина между краката на Горалски, Моци се наведе и топката попадна във вратата на Ренан, който закъсня с намесата си. 

Съдията Николай Йорданов показа жълт картон на Сисиньо в 45-та минута за доста бурно нарушение срещу Жоржиньо. 

29 снимки

Абел Анисе допусна груба грешка в 46-та минута, Тиаго Родригес му отне топката в наказателното поле на Лудогорец, след което стреля, но неточно в аут.

Марселиньо отправи удар в 63-та минута, но неточно в аут.

Тиаго отправи хубав удар от фаул в 73-та минута, но топката прелетя над напречната греда на Лудогорец в аут. 

Станислав Манолев задържа Енрике Рафаел в 73-та минута, а футболистът на Лудогорец вече имаше жълт картон, който той получи в 66-та минута. Съдията Николай Йорданов прецени, че няма основание да покаже втори жълт картон на Манолев. 

Клаудиу Кешеру създаде напрежение в наказателното поле на ЦСКА в 78-та минута. Той преодоля един защитник, а след това стреля, но не от удобна ситуация и топката попадна право в ръцете на Витаутас.

Три минути по-късно Жанио Бикел загуби топката от Адриан Попа, който навлезе в наказателното поле на ЦСКА, но след това стреля, неточно в аут. 

ЦСКА пропусна невероятна възможност да вкара втори гол в двубоя. Евандро отне топката от Манолев, след което навлезе в наказателното поле на Лудогорец и излезе сам срещу Ренан, но стреля встрани от левия стълб на вратата. 

Лудогорец пропиля много добра възможност да изравни резултата и да прати мача в продължения. Клаудиу Кешеру пусна перфектен извеждащ пас към Вандерсон. Бразилецът излезе сам срещу Витаутас, след което стреля, но топката се спря в левия стълб на вратата на ЦСКА. 

В добавеното време на срещата Драгош Григоре влезе грубо и изрита в гръб Али Соу, а съдията Николай Йорданов показа само жълт картон на румънеца.

Последната възможност за Лудогорец бе в заключителните секунди. Адриан Попа центрира от корнер в наказателното поле на ЦСКА, след което Сисиньо стреля с глава, но встрани от левия стълб на Витаутас. 

Лудогорец – ЦСКА 0:1

0:1 Рубен Пинто 30'

Лудогорец: 33. Ренан дос Сантос – 4. Сисиньо, 21. Драгош Григоре, 30. Козмин Моци, 11. Станислав Манолев – 12. Абел Анисе, 44. Яцек Горалски – 92. Джоди Лукоки, 84. Марселиньо, 88. Вандерсон – 28. Клаудиу Кешеру

ЦСКА: 30. Витаутас Черниаускас – 19. Иван Турицов, 5. Николай Бодуров, 24. Нуно Томаш, 16. Жанио Бикел – 6. Рубен Пинто – 7. Жоржиньо, 15. Кристиян Малинов, 20. Тиаго Родригес, 17. Енрике Рафаел – 22. Али Соу

Стадион: „Лудогорец Арена“

Съдия: Николай Йорданов