ЦСКА се класира за полуфиналите за Купата на България, след като елиминира шампиона Лудогорец. "Червените" спечелиха с 2:1 на стадион "Българска Армия". Николай Бодуров вкара много красив гол в 9-та минута, а Лудогорец изравни от дузпа, която бе реализирана от Козмин Моци в 34-та минута. Двата отбора не успяха да си вкарат повече голове до края на редовните 90 минути, заради което се стигна до продължения. Победното попадение за ЦСКА реализира Кирил Десподов в 96-та минута. Лудогорец завърши мача с човек по-малко, след като Натанаел бе изгонен с директен червен картон в 109-та минута. 

Срещата бе белязана от много дискусионни отсъждания на съдийската бригада.

Двубоят започна с едноминутно мълчание в памет на легендата Стоил Трънков и на момичето, което бе блъснато в Благоевград! 

Тиаго Родригес се опита да тества Хорхе Броун с далечен удар още в 5-та минута, но неточно встрани от вратата на Лудогорец.  

ЦСКА поведе в резултата в 9-та минута, когато Николай Бодуров се пребори за топката с Марселиньо и Анисе. След това той си поведе топката и с много плътен удар от голяма дистанция изпрати топката в горния десен ъгъл на Хорхе Броун, който докосна топката, но не успя да спаси.  

Първите искри на терена прехвърчаха в 21-та минута, когато  Енрике се спречка с Вандерсон при изпълнението на един тъч. Стигна се до по-сериозно спречкване между играчи на двата отбора, като в центъра на спречкването отново бяха Енрике и Вандерсон. Съдията Георги Кабаков показа жълт картон на Вандерсон, но странно другият санкциониран бе Раул Лое.

Хорхе Броун направи невероятно спасяване в 24-та минута. Кирил Десподов центрира от фаул в наказателното поле на Лудогорец, където Раул Лое бе оставен непокрит и стреля с глава, но Броун се разтегна и изби в корнер.  

Кирил Десподов направи много сериозен пропуск в 26-та минута. Фернандо Каранга овладя топката на гърди и пусна перфектен извеждащ пас към Десподов, който изскочи сам срещу Броун, но стреля много неточно в тъч.

Най-дискусионната ситуация през първото полувреме бе в 33-та минута, когато  Раул Лое изгуби много елементарно топката и тя попадна във Върджил Мисиджан, който пусна остър пас в наказателното поле на ЦСКА. Александър Барт не успя да изчисти топката, а към нея се втурнаха нахлуващия Марселиньо и Александър Дюлгеров. Защитникът на ЦСКА влезе с шпагат в единоборството, след което Марселиньо падна, а съдията Георги Кабаков правилно посочи бялата точка и показа жълт картон на играча на „червените“.

Лудогорец изравни резултата в 34-та минута, след като Козмин Моци вкара топката в центъра на вратата на хвърлилия се вляво Витаутас Черниаускас.  

Фернандо Каранга показа среден пръст на страничния съдия Мартин Венев в 35-та минута, което остана незабелязано от арбитрите на терена. При атака за ЦСКА, Десподов подаде към Каранга, който стреля, но ударът бе спасен от Броун, след което топката отиде в Дюлгеров и той стреля, но топката се спря в левия стълб на вратата на Лудогорец. При удара на Каранга, Дюлгеров бе в положение на засада, която бе маркирана, когато топката попадна в десния бек на ЦСКА. Каранга показа среден пръст на страничния съдия.  

 Яцек Горалски отправи далечен удар в 44-та минута, но той бе спасен без особени затруднения от Витаутас Черниаускас.

В самото начало на втората част двамата треньори направиха по една смяна. Димитър Димитров пусна Светослав Дяков на мястото на Яцек Горалски, докато Стамен Белчев заложи на Кевин Меркадо на мястото на Рафаел Енрике.

Второто полувреме започна с дискусионно положение в 49-та минута пред наказателното поле на ЦСКА. Александър Барт фаулира откъсващия се Върджил Мисиджан, който изскачаше сам срещу Витаутас Черниаускас. Съдията Георги Кабаков показа жълт картон на френския защитник, въпреки претенциите от страна на Лудогорец за директен червен картон за Барт.

След изпълнението на фаула в 52-та минута Натанаел стреля над напречната греда на вратата на Витаутас Черниаускас.

Лудогорец пропусна да направи пълен обрат в мача в 59-та минута. Марселиньо пусна перфектен пас към Джоди Лукоки, който изскочи сам срещу Витаутас. Вратарят излезе да го пресрещне, а холандецът го прехвърли, след което топката тупна на терена и така отскочи, че се удари в напречната греда. 

ЦСКА организира добро нападение в 61-та минута. Десподов подаде към Каранга, който остави топката за Меркадо, но ударът му бе блокиран от Пластун.   

Върджил Мисиджан отправи удар от разстояние в 67-та минута, но встрани от врататата на Витаутас.  

Лудогорец създаде нова опасност пред вратата на ЦСКА в 71-та минута. Върджил Мисиджан пусна към Марселиньо, Александър Барт посегна, но не успя да избие топката и тя попадна в бразилеца, който изскочи сам срещу Черниаускас и стреля, но вратарят на ЦСКА успя да спаси с крак.  

Гол на Лудогорец не бе зачетен в 72-та минута заради засада. Върджил Мисиджан сложи топката на главата на Джоди Лукоки, който вкара, но бе маркирана засада и попадението не бе зачетено.  

Марселиньо влезе бурно в краката на Недялков в 78-та минута, а съдията Георги Кабаков спести жълт картон на играча на Лудогорец.  

ЦСКА изпусна да вкара втори гол в 80-та минута. Кевин Меркадо влезе остро в наказателното поле на Лудогорец, след което центрира остро, Броун не успя да избие добре топката, след което Натанаел успя акробатично да изчисти току пред Каранга. 

Кевин Меркадо се строполи в наказателното поле на Лудогорец в 83-та минута след единоборство със Светослав Дяков, който преди това успя да му избие топката.

Станислав Манолев центрира в наказателното поле на Лудогорец в 94-та минута, където Каранга се пребори и се опита да стреля, но топката срещна ръката на Пластун и останаха съмнения за дузпа.    

ЦСКА отново поведе в резултата в 96-та минута, когато Каранга пусна отличен пас към Кирил Десподов, който бе изпуснат от Натанаел. Десподов остана сам срещу Броун и не пропусна да вкара за 2:1.  След това нападателят получи жълт картон, защото при радостта след отбелязания гол си свали фланелката.  

Поредната спорна ситуация в двубоя бе в 101-та минута. Дълъг пас към Каранга, който овладя топката в наказателното поле на Лудогорец, а на гърба му бе Игор Пластун. Бразилският нападател падна в наказателното поле на Лудогорец с претенции за дузпа, но съдията категорично показа, че няма да свири такава.  

Игор Пластун и Густави Кулма се спречкаха в края на първото продължение, след което съдията Георги Кабаков показа жълт картон само на колумбийския футболист. 

Джоди Лукоки центрира от корнер в наказателното поле на ЦСКА в 107-та минута, след което Витаутас успя да избие топката, но тя попадна в Жоао Пауло, който стреля, но много неточно в аут.  

Натанаел бе изгонен с директен червен картон за удар без топка срещу Кирил Десподов в 109-та минута.  

Мисиджан фаулира много грубо Густаво Кулма в 114-та минута, за което получи само жълт картон от съдията Георги Кабаков.  

Жоао Пауло получи хубав извеждащ пас, но му бе маркирана засада, а такава нямаше, тъй като футболистът на Лудогорец бе покрит от Антон Недялков.  

ЦСКА можеше да вкара трети гол в 116-та минута, когато Густаво Кулма проби, след което подаде към Каранга, който стреля, но Броун успя да спаси.  

"Червените" направиха нов сериозен пропуск в 118-та минута. Каранга отне топката от Сисиньо, след което направи няколко финта срещу Пластун и стреля, но Броун спаси.  

Густаво Кампаняро се размина само с жълт картон в 119-та минута, след като хвана за гушата Кристиан Малинов и го блъсна.  

Играчите на ЦСКА направиха нов много сериозен пропуск в 120-та минута. Десподов направи добър спринт, излезе сам срещу Броун, но стреля в тялото на вратаря.  

По този начин ЦСКА отстрани Лудогорец и се класира за полуфиналите за Купата на България. 

ЦСКА - Лудогорец 2:1 

1:0 Николай Бодуров 9' 

1:1 Козмин Моци 34'(дузпа)

2:1 Кирил Десподов 96'

ЦСКА: 30. Витаутас Черниаускас – 23. Александър Дюлгеров, 5. Николай Бодуров (к), 25. Александър Барт, 3. Антон Недялков – 16. Раул Лое, 15. Кристиян Малинов – 19. Кирил Десподов, 20. Тиаго Родригес, 17. Енрике Рафаел – 9. Фернандо Каранга

Лудогорец: 1. Хорхе Броун – 4. Сисиньо, 30. Козмин Моци, 32. Игор Пластун, 6. Натанаел – 44. Яцек Горалски, 12. Абел Анисе – 92. Джоди Лукоки, 84. Марселиньо (к), 88. Вандерсон – 93. Върджил Мисиджан