Отборът на ЦСКА надви Локомотив Пловдив с 2:0 в четвъртфинален мач на Sesame Купа на България. След голове на Жорди Кайседо и Георги Йомов тимът се класира за полуфинала и продължава защитата на трофея. 

Първата част премина изцяло под диктовката на домакините и напълно резонно, момчетата на Стойчо Младенов материализираха превъзходството си с два гола. През второто полувреме "червените" намалиха оборотите, а Локомотив Пловдив се възползва и на няколко пъти бе на косъм от това да намали пасива си. В крайна сметка резултатът се запази и битката на ЦСКА в турнира продължава, докато за Локо остава борбата в шампионата. 

Антон Узунов 
81 снимки


Гостите стартираха ударно и се хвърлиха в нападение от първия съдийски сигнал. Още във втората минута новото попълнение на "смърфовете" - Преслав Боруков, напредна по десния фланг и излезе сам срещу вратаря, но стражът на "червените" се намеси решително. 

Последва шанс за ЦСКА, след като Георги Йомов комбинира добре с Греъм Кери и центрира в наказателното поле, където обаче Жорди Кайседо се размина с топката. 

В 18-ата минута Лукас Рейдър трябваше да се намесва, след като Греъм Кери и Брадли Мазику надвиха противниковата защита с добро взаимодействие. Французинът стреля, но стражът на "смърфовете" се справи и опази вратата си. 

След половин час игра Греъм Кери отправи хитро подаване към Жорди Кайседо, който моментално изстреля топката към вратата на Локо, но ударът завърши в ръцете на германския вратар на гостите. Секунди по-късно именно еквадорецът изведе ЦСКА напред в резултата. Този път Кайседо надви Мартин Паскалев на десния фланг и квалитетно мушна топката между краката на Рейдър, за да направи 1:0. Попадението бе прегледано с ВАР, тъй като имаше претенции за нарушение по време на изграждането на атаката, но в крайна сметка голът бе зачетен. 


Само три минути по-късно Кайседо отново бе напът да се измъкне от противниковата защита, но бе свирена засада на еквадореца при извеждащото подаване на Амос Юга. 

Към края на първата част Георги Йомов се погрижи да удвои аванса на ЦСКА. Кери центрира към наказателното поле, а Кристиан Гомис изби. Отбитата топката обаче се озова в краката на Йомов, който стреля и след двоен рикошет в бранители на "смърфовете", кълбото влетя в мрежата на Рейдър. 


В добавеното време на първата част Бусато се отличи с нова добра проява, след като отрази прекрасен изстрел на Мартин Паскалев. Младокът излъга "червената" отбрана, но не успя да преодолее вратаря на домакините и да намали пасива на своя тим. 

Второто полувреме започна с напрежение между двата състава след спречкване между Димитър Илиев и Мено Кох, завършило с официално предупреждение за нидерландеца. В 58-ата минута Карло Мухар опита късмета си с удар от далечно разстояние, който въобще не затрудни Рейдър. 

В 67-ата минута Кайседо бе на косъм от отбелязването на своя втори гол, след като засече страхотен пас на Карло Мухар. Ударът му обаче бе отразен от вратаря.  "Смърфовете" отвърнаха мигновено с изстрел с глава на Димитър Илиев, уловен от Бусато. 

Десетина минути преди края Мено Кох не успя да се ориентира добре и позволи на Преслав Боруков да стреля. Бразилецът обаче отново се оказа непреодолим за нападателя на гостите. До последния съдийски сигнал обаче темпото на игра спадна и нови опасни положения липсваха. 


ЦСКА - Локо Пд   КР 2:0 
1:0 Жорди Кайседо 33'
2:0 Георги Йомов 40'


СТАРТОВИ СЪСТАВИ: 

ЦСКА:
 1. Густаво Бусато, 19. Иван Турицов, 2. Юрген Матей (к), 4. Мено Кох, 18. Брадли Мазику, 2. Жеферсон, 21. Амос Юга, 24. Карло Мухар, 8. Греъм Кери, 10. Георги Йомов, 9. Жорди Кайседо 

Треньор: Стойчо Младенов

Локо Пловдив: 71. Лукас Рейдър, 50. Йосип Томашевич, 5. Мартин Паскалев, 4. Кристиан Гомис, 34. Петър Витанов, 7. Парвиз Умарбаев, 19. Александър Василев, 9. Бирсент Карагарен, 10. Венсан Марсел, 14. Димитър Илиев (к), 99. Преслав Боруков 

Треньор: Александър Тунчев

Съдия: Станимир Тренчев
Стадион: "Българска армия", гр. София