Септември София и ЦСКА се изправят един срещу друг в осминафинал за SESAME Купа на България. Срещата е днес от 12:00 часа и ще се предава пряко по DIEMA SPORT. На сайта Gong.bg ще проследим всичко най-интересно от срещата. 

Жребият отреди домакин на мача да бъде отборът на Светослав Петров, но двете ръководсва постигнаха споразумение мачът да се проведе на стадион "Българска армия". 

В предишния кръг Септември елиминира Крумовград след победа с 1:0 като гост. "Червените" имаха нужда от дузпи, за да се справят с третодивизионния Гигант Съединение, който игра в продълженията на срещата с 9 човека след два червени картона в хода на мача. 

Заради наказание срещата пропуска капитанът на ЦСКА Юрген Матай. Нидерландецът получи петия си жълт картон от началото на сезона в Съединение и бе санкциониран за една среща. Аут поради травми са още Жираир Шагоян, Лазар Туфегджич и Бисмарк Чарлс. Срещата пропускат трайно контузените Дауда Бамба и Асен Дончев. 

Наставникът на Септември Светослав Петров няма да може да разчита на защитника Мартин Стойчев. Младокът лекува травма. Всички останали играчи са на линия за мача. 

Главен съдия на срещата е Никола Попов.