В съботния ден на стадион "Българска армия" ЦСКА ще гостува на Ботев Ихтиман в двубой от първия кръг на турнира за Купата на България. Стартът на "червените" в турнира е срещу момчетата на Валери Свиленов, които обаче ще влязат в мача не в ролята на обречени, а като тим, който може да извлече ползи от този двубой.

15 снимки

Давид срещу Голиат на футболното поле. ЦСКА няма нужда от сериозно представяне, тъй като тимът се представя добре в първенството на efbet Лига, участва в груповата фаза на турнира Лига Европа, а Ботев би трябвало да е едно малко камъче на пътя на "червените" към осминафинал. Все пак явно нещата не са съвсем розови, тъй като на "Българска армия" взеха направилия фурор с Локомотив Пловдив треньор Бруно Акрапович. Минус за тима от Ихтиман е, че дори с втория си състав ЦСКА е с класа над съперника, тъй като играчите с по-малко минути ще искат да се докажат пред новия наставник срещу наглед аматьорския си съперник. Ботев си заслужи мач с един от лидерите в първенството след като победи последователно Балкан Ботевград и Нефтохимик Бургас.

Ботев Ихтиман обаче може да се похвали с имена, които имат опит в елита и във Втора лига. Имената на Димитър Везалов, Атанас Курдов, Васил Велев, Владимир Каптиев, Влади Бахъров, Богомил Христов не са случайни, а със сигурност апетитът им да се представят на ниво срещу "червените" ще е още по-голям.

Не трябва да забравяме и треньорския тандем Валери Свиленов - Стоян Симеонов. Те дават всичко от себе си, а трудът им е налице. В последните два мача от първенството тимът записа и две победи като не допусна гол във вратата си, а вкара цели девет.

Свиленов е излизал като треньор срещу ЦСКА, когато тимът играеше в Трета лига и в първия двубой на стадион "Локомотив" в столицата резултатът до 75-ата минута беше 0:0, защо да не видим нещо такова и в съботния ден, това само времето ще покаже.

Срещата е от 15:45 часа на стадион "Българска армия" и ще може да я наблюдавате пряко в ефира на DIEMA SPORT , платформата PLAY DIEMA XTRA и минута по минута на Gong.bg.