Бившият треньор на ЦСКА Ангел Червенков сподели пред „Мач Телеграф“ мнението си след победата на тима над Арда за Sesame Купа на България с 1:0. Той направи и лаконичен коментар за евентуалната оставка на Нестор Ел Маестро.

start-photo.bg
98 снимки

„Трудна победа. Като цяло наблюдавахме равностоен мач с леко превъзходство на ЦСКА. Ако погледнем чистите моменти пред двете врати може да се каже, че Арда направиха добри атаки. През първото полувреме можеха да обърнат мача, но Густаво Бусато спаси. Нещата можеха да придобият друг характер. Видяха се слабостите на ЦСКА в дефанзивен план. Тибо Вион беше надиграван от Станислав Иванов. Отборът отново вкара от статично положение. Мисля, че публиката беше най-големият герой отново. Подкрепата беше невероятна и това оказа влияние и върху крайния изход. Тези мачове са тактически и е важна крайната победа. На полуфинал ще е добре да се падне с Хебър (б.р. – ЦСКА ще играе обаче с Ботев Пловдив). Най-важното е да се стигне до финала и той да спечели“, заяви Червенков.

„За мен Нестор Ел Маестро е просто поредният сърбин, който ни убеждава само в едно, че сръбските треньори не са по-добри от българските. Тук разполагаме с доста добри треньори, които имат потенциал. Ние видяхме, че срещу конкурентите резултатите на треньора и отбора не са добри. Има факти и аз се позовавам на тях. Срещу Черно море нямаше точен удар към вратата!“, каза още Червенков.