Президентът на Славия Венцеслав Стефанов благодари на футболисти, екип, ръководство за спечелената Купа на България, след драматичен финал с дузпи срещу Левски.

"Много хора ми казаха след мача, това е пътят, с български футболисти да има успехи, да се играе в Европа. 3-4 години давам гласност, търся подкрепа, да се дава шанс на българчета, които след това да са основа на националния отбор. Скъпоплатените звезди, с изключение на Обертан, в този мач бяха под средно ниво. Бъдещето е да се дава шанс на български футболисти," коментира босът на "белите".

Венци Стефанов говори и за възможни трансфери, печалбата на клуба, ситуацията с ремонта на стадион "Славия" и още.

Венци Стефанов: Футболът в България не е започнал и няма да свърши с Левски

"Предполагам, че до края на юли, началото на август би трябвало да сме готови с терена на стадион "Славия". Дай боже да успеем да решим и проблема с осветлението, който е финансов. Може би първите мачове от новия сезон все още ще играем тук."

"Славия 25 години няма един лев задължения. Какво значение има дали сме на печалба или не. Ние каквото изкарваме, го вкарваме в поддръжка, възстановяване. Славия не е получила нищо."

"Интерес към Андреа Христов има от няколко страни. Предполагам до 10-15 дни ще се знае. Има набелязани футболисти, треньорското ръководство спрямо това ще вземе решение и кои да освободи. Най-слабото ни ниво бе в защитата, и дори така Левски не успя да ни бие. Ако се взима опитен футболист, той ще е в защитата."

"Парите от трансфери идват разсрочено, и може да бъдете сигурни, че парите, които идват от футболистите, всички отиват обратно в клуба. Скъпо, евтино, колкото можем, толкова."

"Този мач за Суперкупата е за удоволствие на зажаднелите за футбол хора. И двата отбора ще се готвят за евротурнирите. Хубаво е да стане приятен мач, за хората които ще отидат."

Кениец се оплака, че е бил наричан гей в Славия

Той отговори и на нападките на един бивш играч към тима: "Омар Абуд наричаше останалите бели педерасти. Заради него бях принуден да освободя и другите африканци. Непрекъснато разбиваше атмосферата в клуба."

Накрая Стефанов се обяви и против настоящата система на първенството в Първа лига: "Тези мачове, които остават, са безпредметни. Трябва да се смени системата на първенството. По-добрият вариант е да са 16 отбора, както винаги, всички да се борят до последно. Сега петия със седмия, втория с третия. Тия от лево, ще играят с тия отдясно, както казва Димитър Пенев."