Членът на борда на директорите на ЦСКА Милко Георгиев заяви, че ръководството на клуба ще следва вариантът за трансформация подаден от БФС, за да може отборът да се завърне в А група.

"Ще следваме варианта, който Борислав Михайлов ни предложи на срещата с премиера“, разкри Георгиев.

"Ако трябва да съм откровен първото нещо, което искахме да утвърдим е да вдигнем армейския дух, не сме си мислили за Купата. Този отбор постепенно придоби самочувствие, Гриша Ганчев и Христо Янев направиха една революция спрямо младите футболисти. Доказахме, че може с ммлади футболисти и то българи да постигнем нещо. Дано това бъде традиция, а не ЦСКА да е оазис", каза Георгиев.

"През последните 10 месеца какво ли не преживяхме. Убеден съм, че след срещата с Премиера и шефа на БФС Борислав Михайлов има решение. Самият Борислав Михайлов иска ЦСКА да е в професионалния футбол", допълни Георгиев.

"Призовавам всички привърженици на ЦСКА да се абстрахират от писания по определени медии, а ние говорим следното, че срещите с БФС са ползотворни. ЦСКА трябва да играе в пофесионалния футбол независимо под каква юридическа форма. Христо Стоичков е акционер в новото дружество ЦСКА 1948 АД, а това е вариантът. Беше ни подсказано от Борислав Михайлов, че това е пътят за завръщането на отбора в професионалния футбол", каза още Милко Георгиев.

"Футболния съюз досега избягваше формата под, която да има сътрудничество между нас. Съществуващото дружество в момента няма как да бъде пълноправен член на БФС“, добави членът на борда на директорите на ЦСКА.

„Вариантът, който ни предложиха е разумния вариант. Друго юридическо лице ще бъде правоприемник на това ЦСКА. “, каза още Милко Георгиев.