Капитанът на ЦСКА Борис Галчев заяви след спечеления финал за Купата на България, че „армейците“ са доказали, че пътят е в българските момчета.

„Заслужено спечелихме мача. Не беше никак лек. Отборът на Монтана игра доста добре“, коментира Галчев. „Радвам се, че спечелихме. През тази година доказахме, че пътят е в българските момчета. Не мога да коментирам дали ще бъдем в А група“, добави капитанът на ЦСКА. „Около ЦСКА се създава много напрежение. Според мен най-трудният момент мина. Показахме, че ЦСКА е жив, че този отбор има карма“, каза още Борис Галчев.

"Още от разговорите с Гриша Ганчев се разбрахме за няма и 2 минути. Радвам се, че останах. Надиграхме заслужено много добър отбор като Берое и днес Монтана, виждате, че мачът не бе лесен. Това осмисля труда, който сме вложили цяла година, дай Боже така да продължим."

"Това е финал. Който направи грешка, губи. Радвам се, че Монтана направи грешка. Оттам нататък не трябваше да допуснем гол и го направихме."

"Ако си сменим фланелката и играем в друг отбор, няма да е същото. Публиката е 12-и играч всеки път. Радвам се много, че ЦСКА успя с тези футболисти, а не със Сульо и Пульо, с извинение, идват от Танганайка и не знаят какво правят тук."

Относно бъдещето на ЦСКА, Галчев коментира: "Искам да играем в А група, но да стане по законен начин. Ще има много коментари от всички. Тези хора са заслужили парите си и трябва да вземат поне някаква част. Това не зависи от мен, мен днес ме има, утре ме няма."

"С никой не сме говорили. Само трябваше да спечелим финала. Дай Боже ЦСКА да е в А група, А група е нищо без ЦСКА. Ще се радвам да сме в А група."

"По-обедините фенове и ръководство не съм виждал. Може би добре стана така. Преди беше един хаос. Александър Томов трябва да си вземе поука. Ако беше взел само български момчета, с една стратегия за 10 години, щеше да е на печалба, да играе всяка година в Лига Европа."

"Не да се говори на английски, на португалски, а ние българите...Виждате, че все по-малко българи играят в А група. Националният отбор вижте колко време не можем да се класираме на голямо първенство. Нац отбор там да си преценяват. Без силен Левски и ЦСКА националният отбор е нищо", допълни емоционалният Галчев.