Наставникът на ЦСКА Стамен Белчев логично бе много доволен след победата на неговия тим над шампиона Лудогорец в четвъртфинален двубой за Купата на България. „Червените“ отстраниха разградчани с 2:1 в зрелищен мач пред близо 15 000 зрители на стадион „Българска армия“.

От лагера на Лудогорец имаха сериозни претенции към съдийството на Георги Кабаков, но Белчев предпочете да не коментира темата, като единствено заяви, че тимът му също може да има определени претенции към реферите.

„Наистина беше един труден мач, което е нормално. Играха най-добрите два отбора в България. Както спечелихме, можехме и да загубим. През второто полувреме имаше моменти в които не стояхме никак добре. Щастлив съм, че завършихме с победа и продължаваме напред. Няма как 90 минути да атакуваме. Имаше моменти, в които трябваше да бъдем по търпеливи и в двете фази, както в атака, така и в защита. Особено в моментите, в които владеехме топката, не играехме футбола. Зарядът беше много голям, така че ги разбирам футболистите“, сподели Белчев.

ХЕРО: ОТВРАТЕН СЪМ ОТ СЪДИЙСТВОТО

„Може би напрежението в някои от футболистите си каза думата. Трябва да покажем самочувствие и по-голяма зрялост и да се опитаме да контролираме мача. И трите смени, които извърших бяха принудителни.Това, че елиминирахме лидера не трябва да ни успокоява по никакъв начин. Трябва да сме здраво стъпили на земята. В момента в, който подценим някого, не ни очаква нищо добро“, сподели още той.

„Както спечелихме, така можехме и да загубим. Трябва да си извлечем поуки, защото имаме да подобряваме много елементи и детайли в играта си. Мисля, че феновете трябва да бъдат доволни от представянето на двата отбора. Не искам да коментирам съдийството. И ние можем да имаме забележки, но не искам да коментирам“, завърши Стамен Белчев.