Президентът на Арда инж. Петър Пешев изрази надежда, че тимът може да спъне ЦСКА и в двата мача тази седмица. В четвъртък от 13:30 часа отборът воден от Стамен Белчев посреща "червените" в Кърджали. В неделя от 14:15 часа пък е шампионатният двубой, който обаче ще е на "Лаута" в Пловдив.

"Има интерес към мача за Купата, но и не бих го определил като много голям. Очаквам да дойдат около 4-5 хиляди зрители. От една страна, двубоят е в работен час, а и доста от нашите привърженици в областта са на 30-40 километра от Кърджали и е по-трудно придвижването."

"И все пак е много по-хубаво, че ще играем в нашия дом. Надявам се, да не кажа, че очаквам, да излезем победители за Купата срещу ЦСКА. А после за първенството, ако можем също да вземем нещо", обяви босът на новаците в елита.

"ЦСКА понавлезе във форма, записа няколко победи преди срещата с Лудогорец. Ще стане здрав мач. Излизаме срещу солиден отбор и няма как да не се съобразяваме. Но и ние показахме, че можем да играем добре срещу силните. Не забравяйте, че спечелихме срещу Берое. Тогава преди мача ви казах, че е най-подходящият момент да играем с тях."

"Имахме своите аргументи да победим и Локо Пловдив в последния кръг. В този мач бяхме ощетени - ние вкарахме гол, но само реферът видя някакъв фаул на Ради Василев срещу вратаря. Напълно заслужавахме да спечелим", каза Пешев пред "Тема спорт" и коментира селекцията за зимата.

"Няма да правим отново мащабна селекция. Ще вземем едно-две нови имена. Това ще е ядрото, с което ще завършим сезона. Не смятаме, че са необходими много промени", допълни Пешев и говори за тревата на стадиона. "Ще стартираме подмяната на тревното покритие още следващия понеделник. В най-лошия случай, ако климатичните условия ни затруднят много, ще сме готови до края на март", каза още Пешев.

"Искам да подчертая, че влизането в шестицата не е поставяно като цел пред отбора. Нашето желание е да сме възможно най-напред в класирането, но няма някаква фикс идея за мястото. Приемам, че беше нормално да се заговори за влизане в шестицата заради резултатите ни", коментира още президентът на Арда.