Втородивизионният Монтана поднесе голяма изненада в турнира за Купата на България. В мач от 1/16-финалната фаза тимът от северозападна България елиминира ЦСКА 1948 с 1:0 след гол на Атанас Карачоров след час игра на стадион "Огоста".

По-рано през деня пък третодивизионният Левски Крумовград отстрани елитния Царско село.

Срещата стартира с неприятности за тима от столицата, след като трябваше да бъде извършена принудителна смяна още в 4-ата минута, в която Чочев влезе на мястото на контузения Мартинов.

Първата част бе сравнително равностойна и без чисти голови положения пред двете врати. ЦСКА 1948 опита да е по-активният от двата тима в предни позиции, но така и не създаде някаква по-сериозна опасност пред Петров. Вялата игра на двата отбора продължи и след почивката.

От това темпо по-добре се възползваха домакините, които откриха резултата в 60-ата минута. Резервата Карачоров се възползва от разбъркване след центриране от корнер и от границата на вратарското поле прониза стража на гостите.

До края на срещата играещите в черно гости не успяха да неутрализират пасива си и отпаднаха в много ранен етап за Купата на страната.