Левски спечели с 2:0 като гост първия полуфинален мач от турнира за купата на България срещу ЦСКA, след като Серджиу Буш вкара и двата гола в полза на "сините" в началото на всяко от двете полувремена. Левски поведе в резултата в седмата минута след бърза контраатака, преминала по дясното крило.

Габриел Обертан успя да преодолее бранител на "червените" и центрира по земя към Серджиу Буш, който изпрати топката в далечния ъгъл на вратата и Левски поведе с 1:0. Минути по-късно пред румънеца се откри и друго добро положение, след като Антонио Вутов го изведе срещу защитник на ЦСКА и вратаря, но той избра да не стреля от границата на наказателното поле и загуби топката секунди по-късно. ЦСКА играеше по-офанзивно, но не успя да създаде чисто положение за гол.

В 26-та минута Хеан Бланко стреля слабо и неточно покрай вратата, а преди това Филипе Нашименто блокира опит за шут от близко разстояние на Едвин Джеси. Холандецът се контузи при тази ситуация и беше заменен още в 21-та минута от Александър Георгиев. 

В края на полувремето "червените" направиха добра контраатака след ъглов удар на Левски, но завършващият пас на Тиаго Родригес беше пресечен от дясното крило и в случая последен в защитата Паулиньо. Левски започна и второто полувреме с гол, но този път по-рано.

Още в първата минута Милош Цветкович подаде на Обертан и вместо да му върне, французинът центрира право на главата на Буш. Той пък беше оставен съвсем сам пред вратата на ЦСКА и вкара за 2:0.

Левски продължи да играе по-защитно след втория гол, а ЦСКА създаде две добри ситуации, които обаче не стигнаха до намаляване на резултата.

В 58-та минута Хеан Бланко стреля с глава след центриране на Александър Георгиев, но неточно, а в в 65-та силен шут на Енрике не попадна в очертанията на вратата. ЦСКА пропусна най-доброто си положение в 71-та минута. Влезлият като резерва Алберг подаде зад гърба за защитата на Левски за Рафаел Енрике, който засече топката, но не успя да уцели вратата.

"Сините" пък отговориха с греда. Обертан изведе Буш зад гърба на "червената" защита и румънецът стреля, но Черниаускс отклони неговия удар в напречния стълб. Левски беше по-активен от уморените си домакини в последните минути, но не стигна до трети гол. Буш опита, но неговият удар от границата на наказателното поле попадна право в тялото на Витаутас Черниаускас. Реваншът е на 25-и април.