Най-известният фен на Свиленград Милко Калайджиев даде специално интервю за предаването „Гол линия”, в което говори за своята страст към футбола и за предстоящия мач между отбора, в който е играл като юноша, и ЦСКА за Купата на България.

„Очакваме утрешния мач, това е голямо събитие за нас. Казах на децата ми, че ще ги запозная с Любо Пенев и ще ги снимам с него. За целия окръг е голямо събитие, не всеки път идва ЦСКА да играе тук. Дано се радваме на хубаво време и утре да изгледаме мача на спокойствие”, заяви култовият певец.

За кариерата си в отбора на Граничар Свиленград, Милко разказа: „Почнах в младша възраст юноши, но на 18 и половина си счупих десния крак и тогава всъщност беше края на моята футболна кариера, бях 3 месеца в гипс, а когато се възстанових след една година ме беше страх да влизам в единоборства и нямах това желание. Бях дясно крилце,.. Тук идваха доста момчета от Левски, ЦСКА и Славия, докато отбиват военна служба.

Калайджиев не скри факта, че е привърженик на Левски и евентуална победа над ЦСКА ще му донесе допълнителна радост. „Не съм от крайните ултраси, но съм левскар откакто се помня, но когато играе български отбор симпатизирам на него. Много се дразня, викам, споря, половин фен няма”.

„Познаваме се добре с Любо Пенев. Когато Литекс спечели купата и бях на финалния мач, после бяхме в Ловеч и празнувахме след това. Кишишев ми е голям приятел, Мъри (Стоилов) ми е приятел, но не съм му задавал въпроса, защо другият свиленградчанин Мартин Камбуров не играе в националния отбор”, продължи разказа си певецът.

„В момента близнаците играят футбол, не мога да ги прибера отвън, сега станаха запалянковци, почнаха да се интересуват. Скоро играхме с Черноморец и ги запознах със Златко Янков, запознах ги и с Емил Велев и с Даниел Боримиров”.

„Химнът на втория отбор на Свиленград е моята песен „За да те забравя”, останах поласкан, има много добри футболисти в местния тим, един е младежки национал - Тошко Христов, Ники Бояджиев...”

В края на интервюто Милко все пак призна, че отборът на Свиленград има минимални шансове за успех срещу „армейците”: „Аз съм местен патриот, но ЦСКА в момента играе много добре”.