Старши треньорът на Брестник Иван Маринов – Маслара показа уважение към Левски в навечерието на двубоя между двата тима в турнира за Купата на България. Шампионът на България с Локо Пд обаче е категоричен, че отборът му не се страхува от срещата с шампионите, въпреки че за по-голямата част от играчите това е най-важният мач в кариерата им до момента. Маринов се надява на сериозна подкрепа от трибуните, като призова цялата футболна общественост в Пловдив да дойде на „Лаута” в сряда.

- Г-н Маринов, какво очаквате от двубоя с Левски?

- Това е исторически мач за нашия клуб. От него можем само да спечелим, независимо от резултата. Дори да загубим трябва да извлечем полза от мача с Левски и да вдигнем нивото си. Независимо от съперника аз ще искам от моите футболисти да играят за победа, както винаги досега. Знам, че противникът ще е мобилизиран да спечели, но пък ние ще дадем всичко от себе си да го затрудним. Няма непобедими отбори. Видяхте какво се случи с Реал Мадрид за Купата на Краля. Надявам се опитните ни футболисти да поведат по-младите и да се представим добре.

- Загубата на Левски от Сливен вдъхва ли ви оптимизъм?

- Това ще се разбере след мача. Ако бяха победили, можеше да ни подценят, а сега ще се хвърлят здраво срещу нас. От друга страна след тази загуба в лагера на Левски със сигурност ще има сътресения. Освен това при тях се забелязва и умора. Ще се опитаме да се възползваме от тези фактори.

- Имате ли кадрови проблеми преди мача?

- Това е най-лошото в нашия лагер. Не може да разчитаме на опитни футболисти като Васил Гърков и Иван Гемеджиев, които са трайно контузени. Най-лошото е, че заради наказание отпада и младежкият национал Венци Бенгюзов. Но затова имаме група от 24 футболисти. Сега е времето тези, които играят по-рядко, да покажат възможностите си.

- Ще се надигравате ли с Левски или ще се съобразите с това, че излизате срещу действащия шампион?

- Ще подходим към мача с уважение и респект, но не и със страх. В хода на мача ще си проличи тактическата ни постройка и начинът, по който ще опитаме да ги изненадаме. Ако ви обещая, че от първата минута ще мачкаме отбор като Левски, това означава или да ви излъжа, или да ме помислите за луд.

- Опасявате ли се, че вашите футболисти може да прегорят в най-важния мач в досегашната им кариера?

- Още след жребия те започнаха да мислят за Левски, а аз се опитах се да насоча мислите им към първенството. Сега вече дойде този мач и моята задача е да ги успокоя и да ги накарам да го изиграят за собствено удоволствие.

- Очаквате ли феновете на Локо Пд да ви подкрепят на „Лаута”?

- За феновете на Локомотив съм сигурен, че ще ни подкрепят. Искам обаче да призова футболната общественост в Пловдив да дойде и да ни подкрепи. Нашите момчета са от пловдивската школа, това е най-футболният град и ние сме част от него. С резултатите си до момента се легитимираме пред хората. Нека феновете на Спартак, Марица и Ботев също да дойдат и да викат за нас!

- Притеснява ли ви съдийството?

- Не вярвам, че отбор като Левски ще има нужда от подкрепа в такъв мач. И ако все пак се стигне дотам, и съдийството стане причина да отпаднем, със сигурност ще сме спечелили от този двубой. Но пак казвам, че не вярвам да се стигне дотам.

- Имате ли сили за продължения в края на полусезона и тренирате ли дузпи?

- Предпочитам да не мисля от сега за дузпи и продължения, но ако се стигне до тях трябва да ги изиграем на ниво. Лично аз предпочитам мачът да се реши в редовното време, защото в противен случай ще стане тъмно, а стадионът няма осветление. (смее се)

Забележка: Използвани са и въпроси на други медии