Старши треньорът на Брестник Иван Маринов няма да може да разчита на трима от основните си футболисти в осминафиналния мач за Купата на България срещу Левски. Той ще бъде лишен от услугите на опитните халфове Иван Гемеджиев и Васил Гърков, които все още не са възстановени от контузии. Аут е и юношеският национал Венцислав Бенгюзов. Преотстъпеният от Литекс младок е един от най-силните играчи на втородивизионния тим през есента, но няма да играе срещу „сините” заради натрупани жълти картони

Под въпрос за сряда е и друг ключов играч – Александър Стойчев. Нападателят бе „запазен” от треньора в последния двубой от първенството срещу Любимец, за да може да е на линия за Левски. Днес Стойчев тренира на пълни обороти и вероятно ще започне като титуляр в сряда.

Всички в Брестник очакват най-важния мач в историята на клуба в приповдигнато настроение. Клубното ръководство очаква двубоя с шампионите с умерен оптимизъм.

„Този мач е идва като награда за всичко, което нашият собственик направи за клуба. Започнахме от нищото, а вече сме сред професионалистите и ще мерим сили с Левски. Доскоро никой не си и помисляше за подобно нещо”, заяви президентът на Брестник Димчо Беляков.

„Посрещаме Левски с респект, но не и със страх”, категоричен бе шампионът с Локо Пд Иван Маринов.

Двубоят от 1/16-финалите Брестник – Левски е в сряда от 13.00 часа на стадион „Локомотив” в Пловдив. Цената на билетите е 2 лева, а феновете в сектора за гости ще плащат по 4 лева.