Старши треньорът на Литекс Любослав Пенев бе много критичен към своите играчи, които подходиха леко към мача с Черноморец Балчик, и се измъкнаха в продължението на редовното време, за да не отидат на още добавени периоди.

„Черноморец не ме изненадаха. Аз се радвам, че направиха един изключително равностоен мач. Даже в много моменти ни надиграха,” призна Пенев.

„Не съм доволен, Литекс бе отпуснат, разконцентриран, явно без желание да продължи. Смело мога да кажа, че ако Черноморец бе вкарал дузпата, ние нямаше да продължим. Късметът ни покри накрая, вкарахме гол, ако Черноморец си бе вкарал положенията, ние бяхме дотук. Съвсем откровено и ясно. И на фона на тази игра, това заслужаваме. След като играеш слабо, заслужаваш да загубиш. Не заслужаваме да продължим в следващия кръг,” категоричен бе наставникът на шампионите.

„Ще си помисля на какво се дължи тази отпусната игра. Ще разговарям и с футболистите, искам да има диалог, какво мислят те. Нека да преспят тази вечер, и утре ще поговорим спокойно,” добави той.

„Дълбоко се надявам за мача с Калиакра да изглеждаме по друг начин, иначе трудно бихме спечелили и точка,” завърши Любо Пенев за предстоящото ново гостуване край морето, в първенството.