Левски се класира за четвъртфинал за Купата на България, след като победи на реванша Монтана с 4:0, заличи пасив от два гола, и с общ резултат 4:2 продължава напред.

"Сините" категорично бяха по-добрия от двата отбора на стадион "Георги Аспарухов", като положенията за гостите се брояха на пръстите на едната ръка.

Георги Иванов заложи на офанзивен състав за начало, и това му се отблагодари с бърз гол, и след това с много положения пред вратата на Ивайло Василев. Вратарят на Монтана бе най-добрият в своя отбор, но нямаше как да се справи с купищата изсипани към него топки.

За Левски това бе първа победа на Герена от септември насам, и наистина бе важна, за да се отърси малко и отборът, и феновете, от неприятностите.

Левски започна търсения сериозен обрат в реванша от осминафиналите за Купата на България срещу Монтана с ранен гол. "Сините" вкараха още в 13-та минута от дузпа, реализирана от Антонио Аниете. Именно Аниете центрира от корнер, след който Мирослав Антонов игра с ръка в пеналта, и реферът Николай Йорданов посочи бялата точка.

В 39-та минута, след солиден натиск на Левски, и само една ситуация за Монтана, падна и второ попадение. Ивайло Василев спаси куп положения, но не успя да стори нищо, когато отново центриране от ляво, от корнера, бе засечено от Аймен Белаид, право в мрежата за 2:0.

Луис Педро бе най-деен в "сините" редици, откъм голови положения, през първото полувреме, като Василев го отказа веднъж, веднъж ударът му прелетя на сантиметри от вратата, а в последния случай и гредата спаси Монтана от шута на бразилеца.

Левски изигра повече от силно първо полувреме, в което отправи дузина удари по посока на Ивайло Василев, но юношата на „сините“ бе най-добрият в редиците на гостите, въпреки че пусна два гола. Монтана мина само веднъж по-трайно в половината на Левски, а след центриране на Иван Минчев, Ангел Рахов не успя да нанесе точен удар с глава.

Отново домакините бяха по-активни и след почивката, и не оставиха много надежди на Монтана.

Ивайло Василев бе този, който бе последна преграда за острите атаки на Левски, и продължи да спира "сините".

В 63-та минута Аниете финтира двама защитници отляво, пусна хитро по трева към Краев във вратарското поле, но Василев спаси.

Минута по-късно, стражът вече нямаше какво да направи, и след центриране от корнер на Аниете, Стойчев отклони с глава в наказателното поле, и Валери Домовчийски също с глава добави, за 3:0.

Нов шанс за Домовчийски се откри в 71-та минута, изведен очи в очи с Василев. Нападателят отигра с едно докосване, с левия крак, но стражът на Монтана с ново прекрасно спасяване.

Извеждащ пас от дълбочина намери Аниете в 75-та минута, той също бе очи в очи с Василев, и пак стражът се намеси навреме, за да улови ножичния удар на испанеца.

Втори жълт картон за Асен Георгиев остави Монтана да играе с 10 души в последните десетина минути, търсейки един-единствен гол, който все още можеше да класира тима напред, като попадение на чужд терен.

Един от последните шансове в мача бе именно за Монтана, но Георги Пашов не успя да насочи добре с глава топката след центриране в пеналта на Левски, в 89-та минута.

Мигел Бедоя оформи крайното 4:0 за Левски, и окончателното 4:2 от двата мача с Монтана, в 90-та минута. Бедоя вкара, след като Божидар Краев отне топката от защитник по десния фланг, и подаде самоотвержено към Бедоя, който сам-самичък пред Василев, нямаше как да сгреши.

КАК ПРЕМИНА МАЧЪТ ВИЖ В ДИРЕКТНО С GONG.BG!

Съставите:

ЛЕВСКИ: Илиев, Крумов, Стойчев, Белаид, Минев, Бедоя, Прохазка, Краев, Педро, Аниете, Домовчийски

МОНТАНА: Иванов, Пейчев, А. Георгиев, Михов, Пашов, Минчев, Рахов, С. Георгиев, Ангелов, Почански, Антонов

Стадион: "Георги Аспарухов", София

Съдия: Николай Йорданов