"Всички в отбора очакваме да играем добре, да победим Ботев и да се класираме напред в турнира", заяви звездата на Локомотив Пловдив Мартин Камбуров. Голмайсторът на "смърфовете" говори преди градското дерби с Ботев, което е осминафинален мач - реванш в турнира за Купата на България. Двубоят ще бъде предаван по телевизия Диема, в Gong Play, както и по Дарик радио. Срещата ще можете да следите в развитие, минута по минута и ТУК!

- Очакванията ти за реванша с Ботев Пловдив.

- Очакваме да играем добре, да победим Ботев и да се класираме напред в турнира.

- Не спираш да бележиш в последно време, ще го сториш ли и утре?

- Няма значение кой ще вкара гол за нашия тим. Важното е да победим. Заслугите за доброто ни представяне в последно време е на колектива, който имаме в отбора.

- Преди жребия каза, че Купата на България не е сред целите на тима, това остава ли така?

- Да, все още е така, но в случая говорим за дерби с Ботев! Тези мачове, винаги са били по-специални и няма как да се мисли за нещо друго, освен за победа.

- Ще се стабилизира ли скоро финансовото положение в тима? Какви са последните новини около тази тема?

- Все още сме в очакване да има някакво развитие. Предполагам, че до Нова година трябва да има повече яснота и да разберем какво ще е бъдещето на Локомотив.

- Стартира фенската анкета с гласуване за футболист номер 1 на Локо Пловдив за годината. Лично ти кой от съотборниците си би посочил за най-достоен да получи тази награда?

- Не мога да посоча само един, тъй като в последните шест-седем мача всички играем силно и спечелихме доста точки. Да, не започнахме добре сезона, но в последно време си личи, че всеки един от играчите се раздава максимално на терена. Честно казано не мисля за такива неща в момента, а желанието ми е утре да победим Ботев.

- В края на седмицата гостувате на ЦСКА, но ти няма да вземеш участие в този мач заради договорката със Стойчо Младенов. Как виждаш изхода от този двубой?

- За нас е важно да печелим точки. Да, аз няма да играя в тази среща, но желанието ми е да продължим с доброто представяне.

- Доста се изговори за това, че в Марек са получили пари от Лудогорец, за извоюваното равенство срещу ЦСКА преди дни. В Локомотив има ли обещание от страна на разградчани за премия при евентуално отнемане на точки от ЦСКА...

- Не! Лично аз не съм чувал да се говори за такова нещо в отбора.

- Искаш ли да кажеш нещо на феновете на Локомотив преди дербито с Ботев?

- Да ни подкрепят така, както винаги са го правили, а нашата задача е повече от ясна - да ги зарадваме с победа. /БГНЕС